U prvom tjednu prosinca očekuju vas tri nova naslova: novi hit roman Michaela O’Briena Sabbatical, molitve i meditacije Dragocjen si u mojim očima fra Zvjezdana Linića, jednog od najomiljenijih hrvatskih duhovnih autora i Naučiti jezik srca, zbirka kateheza pape Franje o razlučivanju i donošenju odluka.

Roman Sabbatical donosi priču o dr. Owenu Whitfieldu, starijem profesoru povijesti na Sveučilištu Oxford koji se prvi put pojavio u romanu Michaela O’Briena Očeva pripovijest. U ovom novom romanu, smještenom u nešto kasnije vremensko razdoblje, dr. Whitfield veseli se sabbaticalu, slobodnoj studijskoj godini, za koju očekuje da će biti godina mira i tišine, vrtlarenja u njegovu malom vrtu i rada na dovršavanju knjige koja već godinama čeka da joj se posveti. Međutim, stvari ga odvode u potpuno drugom smjeru. Ovaj roman je priča o napetosti između prepuštanja fatalističkom beznađu i prepoznavanja Božje providnosti u povijesnim događajima, makar se činilo da je sve izvan plana. Priča je to i o hrabrosti, nadi i ljubavi koji su nužni za plovidbu kroz zbrku znakova vremena te o pobjedi vjere i razuma nad silama razaranja i uništenja.

Najljepše meditacije i molitve fra Zvjezdana Linića, među kojima su i one dosada neobjavljene, sabrane su u ovoj jedinstvenoj knjizi pod naslovom Dragocjen si u mojim očima, a koju je priredio poznati književnik Stjepan Lice – fra Zvjezdanov prijatelj i jedan od najboljih svjedoka njegova predanog svjedočenja Božje ljubavi i blizine. Ponirući u ove meditacije, doživjet ćete da je Bogu stalo do vas, da vas on ljubi i onda kada biste htjeli pobjeći od njegove ljubavi i da vas prihvaća kao svoju predragocjenu djecu. Ovo iskustvo Božje ljubavi oslobodit će vas lažnih slika o Bogu i pomoći vam da otvorite svoje srce Onome koji vas jedini može ispuniti i za kojim cijeloga života čeznete.

U svojoj novoj knjizi Naučiti jezik srca papa Franjo progovara o vrlini koja nam svima danas često nedostaje; sposobnosti donošenja odluka. Naš je život ispunjen brojnim odlukama i odabirima. Ponekad su izbori jednostavni, a ponekad nas život stavlja pred izazovne, neplanirane i neočekivane situacije. Kako u takvim presudnim trenucima razlučivati odabire te donijeti ispravnu i dobru odluku koja će nas usmjeriti na pravi put i ispuniti zadovoljstvom i radošću? Na ovo pitanje odgovara nam papa Franjo u svojim katehezama o razlučivanju, koje su u cijelosti sabrane u ovoj knjizi.

Ove vrijedne nove naslove nakladničke kuće Verbum možete naći u svim knjižarama Verbum i na web knjižari verbum.hr u prvom tjednu prosinca.

Sponzorirani članak