Darko Gašparović, jedan od ponajboljih hrvatskih teatrologa, kroatist i komparatist, doktor humanističkih znanosti, dramaturg, pisac i kolumnist punih je deset godina, sve do svoje smrti u siječnju 2017. godine, objavljivao svoje kolumne u kršćanskoj obiteljskoj reviji „Kana“ u rubrici „Promisao“. Prije svoje smrti sam je od tih kolumni izabrao one koje govore o odnosu vjere i kulture, duhovnosti i znanosti, o ljudima vjere, kulture i duha – o onima čije je djelovanje smatrao važnim istaknuti, ali je bilježio i hodočašća, vlastita putovanja i susrete s drugim kulturama.

Iz svega toga nastala je jedinstvena knjiga U duhovno zagledan koju članovi Kluba prijatelja Bitno.neta imaju priliku kupiti po 30% sniženoj cijeni.

Manirom erudita ulazio je u područja vjere i kulture kao rijetko tko u nas ne libeći se iznositi svoja promišljanja i o popularnoj kulturi. Svoja znanja iz teologije – a bio je jedan od onih koji su aktivno sudjelovali u riječkoj crkveno-kulturnoj sredini koja se okupljala kod otaca dominikanaca i posebice oko o. Marijana Jurčevića – znalački je povezivao s književnim, teatrološkim, društvenim i temama od javnog interesa.

Kome je knjiga namijenjena? Može se reći da je namijenjena svakom znatiželjnome čitatelju, a nadasve kulturolozima, onima koji su okrenuti komunikologiji i novinarstvu, filmologiji, teatrologiji, uopće izvedbenim umjetnostima i praksama, muzikologiji, filozofiji, teologiji, sociologiji i psihologiji usmjerenim čitateljskim interesima. 

Knjigu Darka Gašparovića U duhovno zagledan članovi Kluba prijatelja portala bitno.net do kraja studenoga mogu kupiti po 30 % nižoj cijeni (105 kn umjesto 150 kn) u knjižarama Kršćanske sadašnjosti, kao i u web knjižari www.ks.hr s pomoću promo koda koji će primiti putem posebnog newslettera.

Ako još niste član Kluba prijatelja portala Bitno.net, prijavnicu možete ispuniti ovdje te se informirati o nizu pogodnosti koje članstvo donosi.