Na top ljestvici možete naći knjige kao što su uspješnice Padra Pija i Donne Maltese, don Fabija Rosinija i Gabrielle Bossis, meditacije fra Zvjezdana Linića, uz autorske projekte nakladničke kuće Verbum kao što je Molitveni dnevnik za žene.

Prvo mjesto na top ljestvici najprodavanijih naslova za siječanj pripalo je autorskom projektu Verbumovoga uredničkog tima, Molitvenom dnevniku za žene, dostupnom u dvije boje, ružičastoj plavoj. Zakoračite u svaki novi tjedan s ohrabrenjem i poticajem Božje riječi. Uronite u dubine svojega srca. Neka vam u tome pomognu snažni poticaji omiljenih duhovnih autora kao što su Jacques Philippe, Fabio Rosini, Victor Sion i dr. Otkrijte darove Božje ljubavi i milosti kojima vas obasiplje te uđite u novi tjedan zahvalna srca. Obnovite ili donesite nove odluke po kojima ćete iz dana u dan surađivati s Božjom milošću. Životni izazovi i teret svakodnevnoga života često zarobljavaju naše misli i srce te nam oduzimaju mogućnost da u sebi i oko sebe prepoznamo priliku za radost, sreću i zahvalnost. Izlazak iz toga vrtloga tjeskobe, stresa i nesigurnosti možemo ostvariti jedino po susretu s Bogom u nutrini svojega srca. Kada naš život postane molitva, a molitva postane naš život, prestajemo biti sami i ulazimo u trajnu Božju prisutnost. Sve što činimo postaje prožeto Njegovom milošću koja nas preobražava i nosi.

Na drugom mjestu Verbumove top ljestvice najprodavanijih knjiga mjeseca siječnja nalazi se zbirka poticajnih meditacija i molitava predanja fra Zvjezdana Linića, knjiga Dragocjen si u Božjim očima. Najljepše meditacije i molitve fra Zvjezdana Linića, među kojima su i one dosada neobjavljene, sabrane su u ovoj jedinstvenoj knjizi koju je priredio poznati književnik Stjepan Lice – fra Zvjezdanov prijatelj i jedan od najboljih svjedoka njegova predanog svjedočenja Božje ljubavi i blizine. Ponirući u ove meditacije, doživjet ćete da je Bogu stalo do vas, da vas on ljubi i onda kada biste htjeli pobjeći od njegove ljubavi i da vas prihvaća kao svoju predragocjenu djecu. Ovo iskustvo Božje ljubavi oslobodit će vas lažnih slika o Bogu i pomoći vam da otvorite svoje srce Onome koji vas jedini može ispuniti i za kojim cijeloga života čeznete. Fra Zvjezdanovi poticaji donijet će vam ohrabrenje i utjehu te postati svakidašnji podsjetnik na radost koju Bog daruje svima koji mu povjeravaju svoj život.

Treće mjesto donosi knjigu Riječi nade, sa 150 meditacija utjehe i ohrabrenja svetog Padra Pija, jednog od najpopularnijih svetaca modernoga doba. Ova jedinstvena knjiga meditacija omogućava da vam Padre Pio bude duhovni savjetnik i prijatelj koji vas tješi i ohrabruje. Riječi nade donose probrane i nadahnjujuće duhovne tekstove toga omiljenog sveca i mističara, raspoređene u 150 jednostavnih i kratkih meditacija koje ne zahtijevaju mnogo vremena, a donose veliku utjehu.

Četvrto mjesto zauzima knjiga Brini se manje, moli se više. Riječ je o knjizi koja sadrži 180 kratkih i poticajnih meditativno molitvenih tekstova za žene za život bez tjeskobe prikladnih za sve životne situacije i poteškoće. Bilo da si zabrinuta zbog posla, obiteljskih i međuljudskih odnosa, financija, događanja u svijetu ili nečega drugog, ove će ti meditacije pomoći u otklanjanju tjeskobnih misli, učeći te pritom življenju u slobodi svemogućega Boga.

Peto mjesto pripalo je knjizi Ozdravljenje duše omiljenoga duhovnog autora pape Franje, don Fabija Rosinija. Don Fabio predlaže osobni (a time i univerzalni) put iscjeljenja nutarnjega i afektivnog života. Jednostavnim jezikom, izravnim i vrlo privlačnim stilom autor nas vodi na put ozdravljenja duše, namijenjen svima koji žele otkriti vlastitu nutarnju urođenu ljepotu počesto zamagljenu problemima, prekrivenu strahovima i lažima. Vodič kroz tri etape ovoga jedinstvenog duhovnog putovanja – dijagnozu, ozdravljenje i očuvanje zdravoga života – jest žena koja je bolovala od krvarenja iz Evanđelja po Marku, a čiji se susret s Isusom i njezino čudesno ozdravljenje postavljaju kao paradigma i simbol svakoga procesa iscjeljenja.

Hit knjiga Tajna moga sina zauzela je šesto mjesto. Riječ je o knjizi majke blaženog Carla Acutisa koja progovara o tom velikom blaženiku trećeg tisućljeća iz najintimnije perspektive. Kako je biti majka sveca? Kakav je Carlo zapravo bio i kako je bilo živjeti u istome domu s njim? Kako živjeti sa spoznajom da vam voljeno dijete umire? Kako se nositi s ovom nezamislivom mukom? Majka bl. Carla Acutisa prvi put otkriva intimne, privatne trenutke iz života svoga sina, uključujući i izvatke iz njegovih dnevnika te njegove posljednje dane. Carlo je uvijek živio okrenut Bogu, rekao je da je ‘obraćenje proces oduzimanja: manje mene kako bih ostavio mjesta Bogu’. Poput svjetionika u tamnoj noći, probio se i osvijetlio tamu. Vječnost je bila njegov cilj, a ne konačnost. Isus je bio središte njegova života. 

Sedmo mjesto Verbumove top ljestvice zauzela je knjiga meditacija Isus govori tvome srcu mističarke Gabrielle Bossis. U ovoj jedinstvenoj knjizi nalaze se tekstovi probrani iz duhovnih spisa poznate katoličke mističarke Gabrielle Bossis, raspoređeni u 365 kratkih i poticajnih meditacija za svaki dan u godini. Svaka meditacija, za koju ti neće trebati više od nekoliko minuta, započinje biblijskim citatom, a na kraju je obogaćena i završnom poticajnom mišlju koja će te voditi u svakodnevnici. I tako tijekom cijele godine. Ovi duhovni poticaji oživjet će tvoje srce, pomoći će tvome molitvenom životu i produbiti i osnažiti tvoju bliskost s Gospodinom.

Osmo mjesto zauzima molitvenik Izbavi nas od zla. U njemu se nalaze molitve koje je otac Gabriele Amorth, najpoznatiji egzorcist našeg doba, sam probrao i sastavio. Ovaj mali Amorthov molitvenik za obranu od zloga i od svakoga oblika zla sadrži provjerene molitve iz Svetoga pisma i tradicije Crkve, molitve za oslobođenje od zloduha i utjecaja zlih sila, za nutarnje ozdravljenje, molitve za ozdravljenje od tjelesnih bolesti i patnja, za blagoslov ili oslobođenje kuća, radnih mjesta i polja, molitve protiv uroka, za mir srca te odabrane litanije i zazive.

Na devetom mjestu Verbumove top ljestvice za siječanj 2024. godine pripalo je novoj hit knjizi pape Franje Naučiti jezik srca. Život nas uvijek stavlja pred izbore, a ako ih ne činimo svjesno, na kraju život bira umjesto nas i odvede nas tamo gdje ne želimo. U razlučivanju je srce to koje nam govori o Bogu i moramo naučiti razumjeti njegov jezik. Naš je život ispunjen brojnim odlukama i odabirima. Ponekad su izbori jednostavni, a ponekad nas život stavlja pred neočekivane situacije u kojima svatko od nas mora donijeti vlastitu odluku. Na temelju Božje riječi, ignacijevske duhovnosti i vlastitog iskustva papa Franjo otkriva nam tajnu uspješnog razlučivanja i pruža neprocjenjive savjete koji će nam pomoći donijeti ispravnu i dobru odluku u izazovnim i neplaniranim životnim situacijama.

Na posljednjem, desetom, mjestu Verbumove top ljestvice nalazi se svjetske bestseler Vladavina cijenjenog autora Toma Hollanda. Vladavina (u izvorniku Dominion) je epska priča o tome kako smo postali to što jesmo te zašto razmišljamo tako kako razmišljamo. Obuhvaćajući vrlo širok vremenski raspon, počevši od perzijske invazije na Grčku 480. pr. Kr. do aktualne migrantske krize u današnjoj Europi, od Babilona do Beverley Hillsa, od ukidanja ropstva do pojave sekularizma, od Mojsija do #MeToo pokreta, omiljeni autor povijesnih uspješnica Tom Holland istražuje razloge zbog kojih, u društvu koje sve više sumnja u vjerske tvrdnje, toliki naši urođeni stavovi ostaju nepovratno kršćanski. Pokazuje koliko su doista revolucionarna i skandalozna bila kršćanska učenja kad su se tek pojavila na svijetu te zašto je Zapad, kao i sve što on danas shvaća zdravo za gotovo, zbog toga jednako neobičan. Čak su i sve brojniji Zapadnjaci koji su napustili tu vjeru svojih predaka i koji sve oblike religije odbacuju kao besmisleno praznovjerje i dalje tako prepoznatljivo njezini baštinici. Trajan utjecaj kršćanstva ne ograničava se na religiju. Vidljiv je baš svugdje na Zapadu: u znanosti, u sekularizmu, u ljudskim pravima, čak i u ateizmu.

Sve spomenute knjige dostupne su u knjižarama Verbum i na web knjižari verbum.hr. Više o knjigama možete saznati na linku ovdje.