Naj istine za djevojke, nova knjiga poznate američke spisateljice i majke četiriju djevojaka Kari Kampakis, objavljena u izdanju Salesiane donosi 10 istina koje svaka djevojka treba znati

Radi se o praktičnom vodiču koji kroz 10 poglavlja upoznaje djevojke s najvećim izazovima koje ih očekuju tijekom odrastanja, nudeći im konkretne savjete temeljene na primjerima i stvarnim pričama. 

Ova knjiga pokazuje djevojkama kako da budu skromne, kako da prepoznaju pravo prijateljstvo i kako da i same budu dobre prijateljice, kako se trebaju odnositi prema dečkima, kako da se odupru utjecaju društva i kako da tijekom mladosti steknu ispravne vrijednosti koje će ih pratiti tijekom cijeloga života. O svemu tome autorica progovara otvoreno i iskreno. Dok čita ovu knjigu, svaka će se djevojka osjećati kao da razgovara s iskusnijom i mudrijom prijateljicom koja joj želi sve najbolje

„Djevojke su divne! Djevojke su komplicirane! One su posebna Božja kreacija stvorena da mu na osobit način iskazuju čast i slavu. Kari Kampakis je tako lijepo iznijela ISTINU služeći se pripovijestima i Svetim pismom. Njezina mudrost i uvid dosežu do dubina srca mladih dama u pubertetu. Svako načelo i poglavlje navodi čitateljicu na razmišljanje o vlastitom identitetu u nadi da će sve bolje i bolje shvaćati koliko je duboko voljena od Krista, a prihvaćanjem te ljubavi djevojka će biti na putu da postane ona divna osoba kakvom ju je Bog stvorio. Ovo je prekrasan alat za učenice, voditelje mladih i roditelje“, istaknula je Donna Greene, osnivačica i ravnateljica organizacije Community Ministry for Girls. 

Naj istine za djevojke neophodne su svakoj samosvjesnoj djevojci kojoj su na srcu vrijednosti i vlastita budućnost i koja želi izbjeći zamke današnjega vremena. Neophodne su i svakoj majci koja želi pomoći svojoj kćeri da se nosi s izazovima, ali ne zna kako bi s njom o tome razgovarala. Neophodne su i svakome tko radi s djevojkama i mladićima, kome je misija prenijeti im ispravne vrijednosti uz koje će sačuvati svoje dostojanstvo.

Prema tome, knjiga je izvrstan poklon za krizmu, rođendan, Božić ili bilo koju drugu prigodu. Bogate ilustracije, kvizovi, pitanja za promišljanje i stvarne situacije oduševit će svaku djevojku i potaknuti je da donosi dobre odluke i živi radosnim životom. 

Knjiga je dostupna za narudžbu u Salesianinoj web-trgovini i svim bolje opremljenim knjižarama.

Izdavanje ove knjige samo je jedan od načina na koji Salesiana obilježava Marijin mjesec. Sve o novitetima i posebnim pogodnostima tijekom svibnja možete saznati ovdje.