Nakladnička kuća Verbum na press konferenciji u četvrtak 25. travnja predstavila je knjigu Priča o siromašnom krojaču i radišnim miševima autorice Beatrix Potter. Na press konferenciji su sudjelovali mr.sc. Petar Balta, glavni urednik nakladničke kuće Verbum i koordinator izdavačkih projekata nakladničke kuće Verbum, Mislav Vušković.

Čuvena engleska književnica Beatrix Potter već desetljećima generacije mladih čitatelja oduševljava svojim pričama. Uz omiljene priče o Petru Zecimiru jedna od najpoznatijih njezinih priča svakako je Priča o siromašnom krojaču i radišnim miševima koju je nedavno objavila nakladnička kuća Verbum.

Obogaćena i izvornim ilustracijama same autorice, priča progovara o siromašnom krojaču koje je jako volio svoj posao i nikada nije odbacivao ostatke tkanina od svojih krojačkih poslova.

Čuvao je i najmanje komade i od njih šivao prsluke, kapute, kape i pelerine miševima koji su živjeli u njegovoj kući i radionici. Kad se krojač razbolio, došlo je vrijeme da se miševi oduže čovjeku koji se godinama brinuo za njihovu odjeću… 

Priča se temelji na stvarnom događaju koji je uključivao Johna Pricharda, krojača iz Gloucestera koji je dobio narudžbu da napravi odijelo za novog gradonačelnika. Vrativši se dan poslije se u svoju radnju, našao je odijelo dovršeno, osim jedne rupice za gumb. Njegovi pomoćnici dovršili su kaput tijekom noći, ali Prichard je potaknuo izmišljotinu da su vile obavile posao i događaj je postao lokalna legenda.

Napisan 1901. godine, ovaj biser dječje književnosti postao je popularan odmah po objavljivanju, a i dalje plijeni svojom ljepotom i bajkovitošću. Pouka da moramo pomagati svima koji su u nevolji i da smo još jači u tome ako se udružimo i danas je vrlo aktualna, pa će čitanje ove priče i razgovor o njoj biti vesela i poučna zabava kako u svakoj obitelji tako i u vrtiću ili školi.

Od svog objavljivanja do danas, ovo vrijedno djelo inspiriralo je brojne adaptacije i prilagodbe, televizijske, filmske i radijske što svjedoči o neprolaznoj vrijednosti i popularnosti Priče o siromašnom krojaču i radišnim miševima

Ovaj nezaobilazan dodatak svakoj kućnoj biblioteci i divan dar za svako dijete, Priču o siromašnom krojaču i radišnim miševima u prijevodu Mirne Čubranić, možete naći u svim knjižarama Verbum i na web knjižari verbum.hr

Više o knjizi možete saznati na linku ovdje.

Sponzoriran članak