Nakladnička kuća Verbum u četvrtak 14. prosinca na konferenciji za medije predstavila je knjigu Tajna moga sina. Na konferenciji su sudjelovali mr.sc. Petar Balta, glavni urednik nakladničke kuće Verbum i Mislav Vušković, koordinator projekata nakladničke kuće Verbum.

Bl. Carlo Acutis prvi je blaženik milenijalac, prvi koji je imao Facebook profil i prototip je suvremenog blaženika.

U knjizi Tajna moga sina u izdanju nakladničke kuće Verbum njegova majka po prvi put odgovara na pitanja: Kako je biti majka sveca? Kakav je Carlo zapravo bio i kako je bilo živjeti u istome domu s njim? Kako živjeti sa spoznajom da vam voljeno dijete umire? Kako se nositi s ovom nezamislivom mukom? 

Lik Carla Acutisa, kao jednog od najpopularnijih suvremenih blaženika, često je predmet knjiga, rasprava i analiza, ali nitko ne može dokučiti i objasniti njegovu nutrinu i duhovni život kao njegova majka koja je srcem vidjela ono što je bitno i očima nevidljivo. 

Upravo radi toga ona, u suradnji s poznatim talijanskim novinarom Paolom Rodarijem, stručnjakom za vjersku tematiku, u knjizi Tajna moga sina po prvi put otkriva intimne, privatne trenutke iz života svoga sina, uključujući i izvatke iz njegovih dnevnika te njegove posljednje dane.

Govoreći o svom životu prije Carla kaže: „Prije nego što se Carlo rodio, nisam imala vjere… Zahvaljujući njegovoj prisutnosti u kući, zahvaljujući njegovoj vjeri i ja sam morala početi postavljati pitanja, ponovno sam sve dublje ulazila u sebe kako bih dohvatila ono što sam u sebi morala promijeniti…“

S ciljem da približi Carlovu osobu i duhovnost što širem broju štovatelja, Antonia Salzano Acutis, Carlova majka odlučila je napisati ovu knjigu prožetu snažnim vjerskim zanosom i ljubavlju. 

Svjedočeći o promjenama koje su se dogodile u  njenom životu, Carlova majka kaže: „Poput svjetionika u tamnoj noći, probio se i osvijetlio tamu koja me je držala zarobljenom te mi pokazao put prema vječnosti. Vječnost je bila njegov cilj, a ne konačnost. Isus je bio središte njegova života.“ 

Upravo to su blaga koja se otkrivaju u ovoj knjizi, to je tajna Carla Acutisa.

Knjigu Tajna moga sina u prijevodu Branka Jozića možete naći u svim knjižarama Verbum i na web knjižari verbum.hr

Više o knjizi možete saznati na linku ovdje.