Nakladnička kuća Verbum u četvrtak 5. listopada na konferenciji za medije predstavila je knjigu Stvoreni za veličinu autora Alexandrea Havarda. Na konferenciji su sudjelovali mr.sc. Petar Balta, glavni urednik nakladničke kuće Verbum i Mislav Vušković, koordinator projekata nakladničke kuće Verbum.

Nakladnička kuća Verbum nedavno je objavila knjigu Stvoreni za veličinu poznatog i cijenjenog pravnika, stručnjaka za liderstvo te osnivača i voditelja programa Krjeposno vodstvo Alexandrea Havarda.

Havard, koji je hrvatskim čitateljima već poznat kao autor uspješnica Istinsko vodstvo i Od temperamenta do karaktera, u ovoj novoj knjizi progovara o autentičnom samoostvarenju i otkriva kako istinska veličina nije u izvanrednim sposobnostima ni u iznimnim postignućima, niti se odnosi na položaj na vrhu. Veličina nije rezervirana za elitu, ističe on i precizira da je riječ je o ljudskom i duhovnom rastu, putu ostvarenja na koji su svi pozvani, bez obzira na mjesto u društvu ili organizaciji.

Onaj tko je uistinu velik na pravi način upravlja svojim životom te istovremeno drugima omogućuje da rastu i postignu vlastitu veličinu. To podrazumijeva velikodušnost (spremnost da se uhvatimo ukoštac s velikim zadaćama koje su pred nama) i poniznost (spremnost služenja i pomaganja drugima). U knjizi detaljno elaborira kako prakticiranje ovih vrlina dovodi do osobne preobrazbe i životnoga samoispunjenja.

Polazeći od primjera nekih od najvećih suvremenih političara, intelektualaca i duhovnih vođa, autor Alexandre Havard pokazuje kako “biti vođa” manje znači upravljati državom, izdići se na sam vrh neke profesije ili zapovijedati vojskom u bitki, nego se prvenstveno radi o karakteru.

Usvajanje vrlina može preobraziti vaš život, dati mu novo značenje i dovesti do istinskoga razvoja osobnosti, istinske veličine. Zajedno s praktičnim koracima i točkama za samoispitivanje ova knjiga ne samo da će vas nadahnuti, već će vas i sigurno usmjeriti prema velikodušnijem, ispunjenijem životu.

Knjigu Stvoreni za veličinu Alexandrea Havarda, u prijevodu Ivana Pečeka možete naći u svim knjižarama Verbum i na web knjižari verbum.hr. Više o knjizi možete saznati na linku ovdje.