Nakladnička kuća Verbum u četvrtak 15. prosinca na konferenciji za medije predstavila je knjigu Izabrani.

Priča je to o Isusu autora uspješnica Jerryja B. Jenkinsa, nastala prema prvoj sezoni vrlo popularne serije The Chosen, koju je diljem svijeta pogledalo više od 500 milijuna ljudi.

Ovaj dirljivi i duboki roman vodi čitatelja u Galileju prvoga stoljeća i pruža mu priliku da upozna Isusa izbliza, otkrije puninu njegove ljudskosti i njegova božanstva, da ga vidi očima onih koji su ga sreli. Polazeći od romansiranog prikaza Isusova života i vremena, ovaj poznati kršćanski romanopisac se pita kako bi bilo susresti se s Isusom licem u lice, koje osjećaje bi susret s njime izazvao, kako bi utjecao na pojedinca i kako bi promijenio njegov način razmišljanja o Bogu.

Kroz razne prikaze osobe Isusa Krista u književnosti može se primijetiti kako je često bila naglašeno predstavljena njegova božanska ili ljudska narav. Međutim, Jenkinsov prikaz donosi Isusa koji ozdravlja, istjeruje đavle i pretvara vodu u vino, dok istovremeno duboko ističe njegovu ljudsku stranu, dajući tako cjelovit pogled na osobu Isusa Krista.

Vodeći čitatelja kroz biblijske događaje, autor na vrlo dojmljiv način prikazuje Mariju Magdalenu koja se bori sa zlodusima, carinika Mateja koji se nosi s odbačenošću od vlastite obitelji i naroda, ribara Šimuna koji grca u dugovima i vjerskog vođu Nikodema kojega muče sumnje. Svi oni u susretu s Isusom doživljavaju preobrazbu, a promatrajući kako je Isus djelovao na njih, pred čitateljem istovremeno oživljava Kristov život i njegova spasonosna poruka upućena i ljudima današnjice.

Roman Izabrani izvrsno je božićno štivo, a uz ovu vrhunski ispričanu književnu poslasticu, ovog Božića će biti moguće pogledati i seriju po kojoj je ona nastala.

Hrvatsko izdanje romana Izabrani, u prijevodu Mirte Lijović, dostupno je u svim knjižarama Verbum kao i putem web knjižare verbum.hr. Više o njoj možete saznati na linku ovdje.