Nakladnička kuća Verbum u četvrtak 3. studenoga na konferenciji za medije predstavila je knjigu Brini se manje, moli se više. Na konferenciji su sudjelovali dr. sc. Miro Radalj, direktor nakladničke kuće Verbum i Mislav Vušković, koordinator projekata nakladničke kuće Verbum.

Nakladnička kuća Verbum nedavno je objavila duhovni bestseler Brini se manje, moli se više. Ova hit knjiga donosi 180 kratkih i poticajnih meditacija za žene za oslobođenje od svake tjeskobe.

Upravo anksioznost i zabrinutost danas su jako raširene i, bez obzira na dob, izvjesno je da postoji nešto (vjerojatno i više toga!) zbog čega se brinemo dan i noć. Bilo da smo zabrinuti zbog posla, obiteljskih i međuljudskih odnosa, financija, događanja u svijetu ili nečega drugog, ove će meditacije pomoći u otklanjanju tjeskobnih misli, učeći pritom življenju u slobodi koju donosi pouzdanje u dobrotu Stvoritelja, koji nudi spokoj uznemirenoj duši.

Meditacije sadržane u knjizi Brini se manje, moli se više ne zahtijevaju puno vremena tako da se njima svatko može koristiti i u danima punim strke i užurbanosti. Svaka od meditacija sadrži i poticajan citat iz Svetoga pisma te kratku molitvu osmišljenu s ciljem otklanjanja svih strahova.

Autorica Donna K. Maltese koja je priredila ovu knjigu posebice je bila nadahnuta obećanjem danim u Božjoj riječi: „Ne budite zabrinuti ni za što, nego u svemu – molitvom i prošnjom, sa zahvaljivanjem – očitujte svoje molbe Bogu. I mir Božji koji je iznad svakog razuma čuvat će srca vaša i vaše misli u Kristu Isusu” (Fil 4,6–7).

Doista, knjiga Brini se manje moli se više učvršćuje čitatelja u toj istini da s Bogom može živjeti bez tjeskobe svaki dan – neovisno o tome koji je razlog njegove zabrinutosti. Stoga meditativno čitanje ove knjige sigurno može pomoći u oslobađanju od svake anksioznosti kao i u približavanju Onom koji svako tjeskobno srce može preobraziti u srce ispunjeno mirom.

Knjiga molitvenih meditacija Brini se manje, moli se više u prijevodu Eleonore Ruljančić dostupna je u svim knjižarama Verbum kao i putem web knjižare Verbum.hr. Više o njoj možete saznati na linku ovdje.