Knjiga francuskog publicista i novinara Andréa Frossarda Postoji jedan drugi svijet dugo je očekivani nastavak svjetske uspješnice, autobiografske knjige Bog postoji, ja sam ga susreo u kojoj je autor ispripovijedao kako je nakon ateističke i socijalističke mladosti doživio iznenadno obraćenje na katoličku vjeru. Tom svojom knjigom, dramatičnom životnom ispovijesti, pobudio je zanimanje brojnih čitatelja diljem svijeta koji su željeli znati što se dalje događalo s nekim tko je doživio takvo snažno duhovno iskustvo. André Frossard, na stranicama knjige Postoji jedan drugi svijet, upravo objavljene u nakladi Verbuma, sada progovara o najvažnijemu događaju svojega života iz nove perspektive, s pozicije zreloga čovjeka i kršćanina, ali i o životu nakon obraćenja koji uključuje i bol zbog smrti vlastite djece.

Suočavajući se s osobnim iskustvom patnje, on ne dopušta da ga obuzmu pesimizam i očaj, nego svjedoči živu vjeru u „drugi svijet“. Pišući specifičnim stilom protkanim humorom, daje snažno svjedočanstvo nade ističući kako vjeruje i zna da ljudsko biće dolazi iz ljubavi te da se kroz patnju i smrt toj ljubavi vraća.

André Frossard (1915.–1995.), dugi je niz godina radio u uredništvu prvoga francuskog dnevnika Le Figaro. Među njegovim svjetskim uspješnicama jest i djelo Ne bojte se – knjiga razgovora o vjeri s papom Ivanom Pavlom II. Godine 1988. Frossard je postao članom Francuske akademije, a 1990. papa Ivan Pavao II. odlikovao ga je odličjem Velikoga križa Reda Pija IX., koje pape dodjeljuju istaknutim pojedincima.

U izdanju nakladničke kuće Verbum objavljena je njegova knjiga Bog u pitanjima.

Knjiga Postoji jedan drugi svijet u prijevodu Lidije Paris dostupna je u svim knjižarama Verbum kao i putem web knjižare Verbum.hr, a o njoj možete saznati više na linku ovdje.