Životni izazovi i teret svakodnevnoga života često zarobljavaju naše misli i srce te nam oduzimaju mogućnost da u sebi i oko sebe prepoznamo priliku za radost, sreću i zahvalnost. Izlazak iz toga vrtloga tjeskobe, stresa i nesigurnosti možemo ostvariti jedino po susretu s Bogom u nutrini svojega srca. Kada naš život postane molitva, a molitva postane naš život, prestajemo biti sami i ulazimo u trajnu Božju prisutnost. Sve što činimo postaje prožeto Njegovom milošću koja nas preobražava i nosi. Uz Molitveni dnevnik svaki tjedan pretvorit ćeš u novi početak, u novo stvaranje i otvorit ćeš se blagoslovima koje ti Bog daruje.

1. Snaga Božje riječi

Molitveni dnevnik pomoći će ti da u svaki novi tjedan zakoračiš ohrabrenjem i poticajem Božje riječi koja će odzvanjati u tvojim mislima, urezati se u tvoje srce i nositi te svakim novim tjednom koji ti Bog daruje. Božja riječ doista će postati svjetiljka tvojoj nozi i svjetlo tvojoj stazi (usp. Ps 119).

2. Duhovni poticaj

Snažni poticaji poznatih autora koji drevne duhovne uvide povezuju s novim psihološkim spoznajama pomoći će ti uroniti u dubine svojega srca, a pitanja i misli koje slijede potaknut će te na konkretne odluke i korake važne za tvoj duhovni rast.

3. Samoprocjena

Na temelju Božje riječi i duhovnog poticaja zakoračit ćeš u vlastitu nutrinu i ostvariti vlastitu samoprocjenu po kojoj ćeš se otvoriti novim duhovnim horizontima te sve više rasti u osobu po Božjemu srcu. Tvoji zapisi u Molitvenom dnevniku ostat će trajno svjedočanstvo tvojega duhovnoga rasta.

Foto: Verbum.hr

4. Zahvalnost i pouka

U duhovnom životu važno je otkriti darove Božje ljubavi i milosti kojima te obasiplje. Zahvaljujući Molitvenom dnevniku naučit ćeš prepoznati Božje darove i u svaki novi tjedan ući ćeš zahvalna i radosna srca. Otvorit ćeš se Božjoj očinskoj brizi te u poučljivosti srca dopustiti mu da te oblikuje kako bi tvoj život urodio novim plodovima.

5. Novi koraci

Duhovni rast najbolje se prepoznaje i očituje u konkretnim odlukama. Molitveni dnevnik potaknut će te da u svakom tjednu obnoviš ili doneseš nove odluke po kojima ćeš iz dana u dan surađivati s Božjom milošću koja će ti pomoći nadvladati vlastite slabosti i preobraziti se snagom Duha Svetoga. Na Njegov poticaj izreći ćeš svoju molitvu i oblikovati misao vlastitoga srca.

Foto: Verbum.hr

Tvoj put preobrazbe u osobu po Božjemu srcu može ti se činiti nedostižnim poput vrhunca planine, no svaki novi tjedan bit će prilika za novi korak prema tome cilju. Ne zaboravi da „Bog u svemu na dobro surađuje s onima koji ga ljube” (Rim 8,28). Stoga, odvaži se priznati mu svoje slabosti i mane, strahove i tjeskobe, ali i zahvaliti mu na milostima i blagoslovima i zamoliti ga da svojom prisutnošću donese radost i mir u tvoj život.

Neka ti ovaj Molitveni dnevnik pomogne preobraziti se u „novoga čovjeka, po Bogu stvorena” (Ef 4,24).

Molitveni dnevnik za žene dostupan je u plavoj i ružičastoj boji korica, a više o Molitvenom dnevniku možeš doznati na ovom linku!

*Sponzorirani članak