Danas se spominjemo svete Majke Terezije, svetice koju poštuje i cijeni cijeli svijet. Postavši misionarka u Indiji, odlučila je svoj život posvetiti najsiromašnijima i gubavcima živeći među njima. Godine 1950. utemeljila je kongregaciju Misionarki ljubavi i otvorila više domova u Indiji. Dobitnica je Nobelove nagrade za mir 1979. godine, a u listopadu 2003. pred mnoštvom vjernika na Trgu svetog Petra u Vatikanu Papa Ivan Pavao II. proglasio ju je blaženom. Njezino djelo nastavilo je živjeti na svim kontinentima po rukama mnogobrojnih Misionara i Misionarki ljubavi, a ovih pet naslova pomoći će vam upoznati ovu veliku i svetu redovnicu!

1. Majka Terezija – Dođi, budi Moje svjetlo

Ova potresna knjiga izazvala je veliku pažnju svjetske javnosti jer su u njoj sabrana do sada većinom nepoznata i nedostupna privatna pisma Majke Terezije. Kroz ta pisma, izvatke iz osobnog dnevnika i druge ovdje objavljene zapise ova knjiga poput duhovne autobiografije nanovo prolazi kroz život “svetice iz Calcutte”. Tako biva osvijetljena sva njezina svetost te se otkrivaju dubine i bogatstvo njezina nutarnjeg života ali i dugotrajna duhovna pustoš, tamna noć duše koja više od svega svjedoči o prokušanosti njezine vjere. Ovo iznimno djelo bit će duhovni putokaz svima koji ga budu čitali – svi koji se nalaze u bilo kojem obliku tame u iskustvu i vjeri Majke Terezije moći će pronaći utjehu i ohrabrenje! Knjiga koja će vas ganuti do dna duše! Više o knjizi doznajte na linku!

2. Majka Terezija – Gdje je ljubav, ondje je i Bog

Odnos Majke Terezije s Bogom i njezina predanost onima kojima je služila – najsiromašnijima među siromasima – ovdje su snažno izraženi njezinim vlastitim riječima. Preuzeti u najvećoj mjeri iz njezinih do sada neobjavljenih privatnih izlaganja sestrama, ovi tekstovi otkrivaju njezinu izvanrednu vjeru i predanje Božjoj volji. Gdje je ljubav, ondje je i Bog svojevrsni je nastavak knjige Dođi, budi Moje svjetlo u kojoj su objašnjene duhovne borbe Majke Terezije. Mnogo je toga što nas Majka Terezija može naučiti kada smo suočeni sa svakodnevnim borbama ili patnjama koje ponekad mogu biti iznimno teške. Gdje je ljubav, ondje je i Bog donosi duhovno bogatstvo Majke Terezije, pokazujući što je vjerovala i mislila o važnim pitanjima s kojima se suočavaju svi ljudi. Više o knjizi doznajte na linku!

3. Majka Terezija – Poziv na milosrđe

Ova jedinstvena knjiga o milosrđu donosi duhovno blago sv. Majke Terezije, osvajajući srca čitatelja već od prvih stranica. U njoj nas ova velika žena našega doba uči kako živjeti milosrđe u svakodnevici te imati sretno srce i ispunjen život. Objavljena u Godini milosrđa ova knjiga donosi zbirku do sada neobjavljenih tekstova sv. Majke Terezije, te ponizne i istodobno iznimne žene vjere čiji je utjecaj danas jednako snažan kao i za njezina života. Poziv na milosrđe donosi njezine silno duboke, a ujedno i jednostavne, pristupačne mudre misli o milosrđu i suosjećanju i o tomu kako živjeti djelatnu ljubav u svakodnevici čineći vlastiti život i život bližnjih bogatijim i ljepšim. Više o knjizi doznajte na linku!

4. Isus je moje Sve u Svemu

Isus je moje Sve u Svemu slijedi oblik tradicionalne katoličke devetnice u kojoj se neka zajednička ili osobna molitva opetovano moli i razmatra tijekom devet uzastopnih dana za neku naročitu potrebu ili nakanu, odnosno kao priprava za neki blagdan. Molitva blaženoj Tereziji iz Calcutte tako predstavlja temelj za svakodnevna razmatranja, a rasvjetljuje teme kao što su: pronalaženje Isusa u vlastitom srcu, uvjerenost u Isusovu ljubav prema nama, rasti pod vodstvom Marije, Isusove Majke, tažiti Isusovu žeđ za našom ljubavlju i za ljubavlju duša. Popraćena izražajnim fotografijama knjiga Isus je moje Sve u Svemu ovjekovječuje riječi i mudrost jedne od najsjajnijih žena čovječanstva. Više o knjizi doznajte na linku!

5. Majka Terezija – Osobni portret

Otac Leo Maasburg bio je mnogo godina blizak pratitelj Majke Terezije putujući s njome po svijetu i svjedočeći nebrojenim nevjerojatnim i malo poznatim događajima. U ovomu osobnom portretu drage redovnice predstavlja nam pedeset zadivljujućih priča o njoj koje većina ljudi nije nikada čula, divnih i očaravajućih priča o čudesnim događajima koje je imao povlasticu iskusiti u blizini Majke Terezije. U tim pričama otkriva kako je otvorila prvu kuću u komunističkome Sovjetskom Savezu, kako je čudotvornim medaljicama “razoružala” vojnike u Nikaragvi, kako je od Pape “naručila” sveca za gubavce, kako je uspijevala od sebe odagnati napasti oholosti i taštine te mnoge druge nepoznate detalje iz njezina života. Više o knjizi doznajte na linku!

Sveta Majko Terezijo – moli za nas!