Prigodom stogodišnjice rođenja Sv. Ivana Pavla II., koja će biti obilježena 18. svibnja, iz tiska je izašla knjiga „Sveti Ivan Pavao II.: 100 godina – riječi i fotografije“. Predgovor je napisao papa Franjo koji je ga je nazvao svjedokom vjere i čovjek molitve, javlja Nedjelja.ba.

Izdavač knjige je LEV, a djelo se sastoji od 128 stranica koje prikazuju pontifikat poljskog Pape kroz zbirku poznatih spisa i fotografija od dana njegova izbora za Petrova nasljednika, 16. listopada 1978., pa sve do smrti 2. travnja 2005. Predgovor aktualnog Svetog Oca objavljen je ekskluzivno u talijanskom Avvenireu.

„Ivan Pavao II. bio je veliki svjedok vjere, veliki čovjek molitve koji je živio potpuno uronjen u svoje vrijeme i stalno u kontaktu s Bogom, siguran vodič Crkve u vremenima velikih promjena. Tijekom svog života kao svećenik i biskup gledao sam ga tražeći u mojim molitvama dar vjernosti evanđelju, kako nam je on svjedočio“, napisao je papa Bergoglio te je istaknuo kako kao njegovo živo naslijeđe ostaju njegove enciklike, svakodnevna učenja te je kao najdragocjeniji dar naveo Katekizam Katoličke Crkve.

„Patnja koju je doživio potpuno se povjerivši Gospodinu, oblikovala ga je i još više ojačala kršćansku vjeru u kojoj je odgajan u obitelji. Bio je izvanredan odgajatelj mnogih mladih ljudi koji su se preko njega, mladog svećenika, uvedeni na put konkretne vjere, svjedočke, življene u svakom trenutku života“, podsjetio je Franjo te dodao kako je Ivan Pavao II. patio i kao Papa jer je preživio atentat te se dugo vremena borio s bolešću.

Više možete pročitati OVDJE.