U izdanju Salesiane izišla je dugo očekivana knjiga Mateja Lovrića On, koja, iako joj je naslov svakodnevan, u sebi skriva nevjerojatne dubine.

Podijeljena u tri dijela, knjiga donosi istinite priče o Božjim darovima napisane rukom čovjeka koji živi evanđelje danas. U prvom dijelu knjige Matej svjedoči kako mu je Božja providnost spasila život. Nakon tog događaja Matej se potpuno otvorio Bogu. Počeo je pronalaziti Božje znakove u svakodnevici, pogotovo u svom poslu u zajednici Arka u Zagrebu, koja okuplja osobe sa i bez intelektualnih teškoća.

Autor prepričava dirljive priče s Arkinih putovanja, piše o velikim osobama koje je u njoj upoznao i dijeli s nama životne lekcije koje je od njih naučio. Najveći dio ove knjige posvećen je ljudima. Preko susreta s grešnicima, siromasima, prostitutkama, odbačenima, ljudima s margina društva, Matej nas podsjeća kako je Bog uvijek prisutan – u nama, u našem radu, u susretu s drugima.

“Knjiga je zbirka osobnih priča, priča o susretima, o osobama, o radostima i žalostima, no prije svega to je zbirka priča o Njegovim čudima. Neka ti priče – svjedočanstva – iz ove knjige budu poticaj da radosno živiš ovaj čudesan život u ovom veličanstvenom svijetu i da se diviš spektaklu koji je On za tebe uredio”, napisao je u pogovoru knjizi fra Darko Tepert, pozivajući čitatelja da na stranicama knjige pronađe Njega.

Jedna od tih priča je i Sreli smo se ponovno, dirljiva priča o čovjeku koji je život osoba s Downovim sindromom smatrao beznačajnim, a čiji se život iz temelja promijenio nakon što je posjetio zajednicu Arka. Matejevo svjedočanstvo o tom susretu možete poslušati na poveznici.

Kako je knjiga nastajala, zašto se samozatajni Matej odlučio za objavu ove knjige i otkud naslov On svi zainteresirani moći će saznati na predstavljanju knjige 2. svibnja 2023. u 20 sati u dvorani pored crkve Svete Mati Slobode na zagrebačkom Jarunu.

Na predstavljanju će govoriti Matej Lovrić, njegov prijatelj i štićenik zajednice Arka Zdravko Krešić, urednik knjige Matija Janeš i Stjepan Arnuš, voditelj katoličke evangelizacijske i molitvene zajednice Duhovni kutak, koja će izvesti nekoliko pjesama.

“Ponosni smo što je knjiga dragog nam prijatelja Mateja Lovrića objavljena upravo kod nas. Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže na predstavljanju i sami se uvjere kako su Božja čuda moguća i danas, i to u svakome od nas, koliko god maleni bili”, poručuju iz izdavačke kuće Salesiana.