Nakladnička kuća Verbum u četvrtak 22. rujna na konferenciji za medije predstavila je knjigu Oduprite se laži. Na konferenciji su sudjelovali dr. sc. Miro Radalj, direktor nakladničke kuće Verbum i mr. sc. Petar Balta, glavni urednik nakladničke kuće Verbum.

Nakladnička kuća Verbum nedavno je objavila novu knjigu pod naslovom Oduprite se laži, autora Roda Drehera, uglednog intelektualca, publiciste, najpoznatijeg po svom međunarodnom bestseleru Benediktova opcija, također objavljenom u Verbumovoj nakladi.

Dreher u ovoj svojoj novoj knjizi polazi od činjenice da u svijetu u kojemu živimo mnogi uočavaju očite znakove „mekoga“ totalitarizma utemeljena više na psihološkoj manipulaciji nego na otvorenome nasilju. Građanske slobode sve se češće doživljavaju kao prijetnja “jednakosti” i “sigurnosti”, a tehnologija i konzumerizam pospješuju potencijalni nastanak države korporativnoga nadzora. Uslijed pandemije ti procesi dodatno su osnaženi, a metode demagoške manipulacije postale su bez presedana u povijesti.

Dreher potom tumači zašto takvi procesi ugrožavaju dobro čovjeka i društva, te  upućuje poziv na uzbunu, otkrivajući i kako prepoznati stanje u kojemu živimo te kako zaštititi sebe, one koje volimo i sve ono do čega nam je stalo.

Istovremeno stavlja u prvi plan glas hrabrih žena i muškaraca iz komunističke epohe koji su se u životu već borili protiv totalitarnoga sustava. Na temelju njihovih životnih priča i po uzoru na poznatoga disidenta, hrvatskoga isusovca Stjepana Tomislava Poglajena, koji je predvidio dolazak komunističkoga totalitarizma i na njega pripremao vjernike, knjiga Oduprite se laži nudi praktične savjete za prepoznavanje totalitarizma našega doba i očuvanja vrijednosti do kojih nam je stalo.

Svojim upozoravanjem na opasnost i pripremom na otpor ova intrigantna knjiga je iznimno važna i aktualna ne samo za kršćane ili društvene konzervativce nego i za sve koji osjećaju zabrinutost zbog sve većega sužavanja osobnih sloboda na Zapadu.

Knjiga Oduprite se laži u prijevodu Alenke Mirković Nađ, dostupna je u svim knjižarama Verbum kao i putem web knjižare Verbum.hr. Više o knjizi možete saznati na linku ovdje.