Predstavljanje knjige “Baraka koja je nahranila dva milijuna djece” Magnusa MacFarlane Barrowa, utemeljitelja udruge Marijini obroci, koja u 20 zemalja širom svijeta hrani više od 2,2 milijuna djece na mjestu njihova obrazovanja, održano je u četvrtak 27. listopada 2022. u Izložbenom paviljonu zagrebačkog Botaničkog vrta PMF-a.

Na predstavljanju knjige Adalbert Turner pročitao je ulomke koji govore o Magnusovom putovanju u Tigraj, jednu od pokrajina Etiopije te iskustvu koje je doživio prilikom i nakon ove posjete. U knjizi se na nekoliko mjesta opisuje autorovo iskustvo prilikom dostave humanitarne pomoći u Hrvatsku te Bosnu i Hercegovinu za vrijeme Domovinskog rata. Pričajući o svom putovanju, autor velikodušno dijeli zasluge s onima koji su oblikovali njegovu viziju i pomogli mu na tom putu te navodi niz iskustava i portreta ljudi kojima se divi.

Uz dobro raspoloženje i motivacijskih riječi voditeljice gđe Mirte Marinić i ugodne zvuke jazz gitarista gosp. Filipa Pavića, prikupljene su donacije za prehranu čak 19 gladne djece.

Na predstavljanju knjige sudjelovali su i utemeljitelji Marijinih obroka Hrvatska gđa Renata i Krešimir Planinić, a okupljene je pozdravio voditelj Botaničkog vrta gosp Vanja Stamenković.

Ovom prilikom posjetitelji su mogli pogledati izložbu fotografija nekih od 24 školskih kuhinja Marijinih obroka Hrvatska u Malaviju, Beninu, Liberiji, Ekvadoru te u Zambiji u kojima se svakog školskog dana hrani 17 769 djece.

Marijini obroci Hrvatska dio su međunarodnog projekta koji svakodnevno pruža obrok djeci na mjestu obrazovanja u nekim od najsiromašnijih područja na svijetu. Prosječni trošak prehrane jednog djeteta tijekom cijele školske godine iznosi 132 kn. Taj mu obrok pomaže da preživi i ujedno stječe obrazovanje koje mu može dugoročno pružiti izlaz iz siromaštva. Obećali smo naše troškove održavati niskima te da će minimalno 93% donacija biti utrošeno na humanitarne aktivnosti prehrane djece, a to ne bi bilo moguće da nije volontera koji svojim aktivnostima pridonose radu Udruge.

Za više informacija o Marijinim obrocima posjetite www.marysmeals.hr ili naše društvene mreže a svoj primjerak možete naručiti na web stranici Marijinih obroka/Darovi.