Nakladnička kuća Verbum u četvrtak 11. siječnja  na konferenciji za medije predstavila je knjigu Prijestolje svijeta. Na konferenciji je sudjelovao Mislav Vušković, koordinator projekata nakladničke kuće Verbum.

Nastavljajući svoje već sada tradicionalno objavljivanje djela jednog od najpopularnijih katoličkih autora 20. stoljeća, Louisa de Wohla, nakladnička kuća Verbum je ovom prigodom objavila roman Prijestolje svijeta, roman o Atili i papi Lavu Velikom.  Louis de Wohl nam u ovom romanu još jednom pokazuje svoje spisateljsko umijeće i sposobnost da je u stanju oživjeti najzanimljivije događaje i najdramatičnije figure sa stranica povijesti.

Atila je grub, nasilan, arogantan. Kad poželi moć, bogatstvo, teritorij, ženu, on ih jednostavno zgrabi. Na čelu svojih horda jaše u rušilačkom pohodu na Zapad. Njegova vojska slama svaki otpor, ali on ne uspijeva konačno osvojiti ženu koju voli i ne uspijeva pobijediti nenaoružanoga starca u bijelom tik pred Rimom.

Prijestolje svijeta dramatičan je i dojmljiv prikaz petoga stoljeća u vrijeme velikih spletki i napetosti izazvanih osvajačkim pohodom Atile i njegovih horda. Slavni romanopisac Louis de Wohl, poznat po romanima KopljePosljednji križarDrvo života i brojnim drugima, dočarava nam onodobnu Europu s njezinim barbarima, njezinim gorljivim i mlakim kršćanima, dekadentnim rimskim aristokratima, njezinim političkim i ljubavnim zapletima.

Papa Lav Veliki, car Valentinijan, carica majka Placidija, princeza Honorija u koju se Atila zaljubio, vojskovođa Flavije Aecije, poznat i kao „posljednji pravi Rimljanin“, protagonisti su ove istinite i strastvene priče o velikom osvajaču i o pobjedi vjere nad svjetovnom silom.

Ovaj vrijedan roman, osim što daje dinamičan i vjeran povijesni prikaz dramatičnih zbivanja u doba pada Rimskog Carstva, autentično donosi i društvenu klimu koja uvelike podsjeća na naš povijesni kontekst te se stoga čita, osim kao prvoklasno književno djelo, kao upozorenje, ali i znak nade u današnjim okolnostima.

Knjigu Prijestolje svijeta u prijevodu Alenke Mirković-Nađ možete naći u svim knjižarama Verbum kao i putem web knjižare verbum.hr

Više o njoj možete saznati na linku ovdje.