Nakladnička kuća Verbum u četvrtak 29. veljače na konferenciji za medije predstavila je knjigu Želim ti sreću. Na konferenciji su sudjelovali dr. sc. Miro Radalj, direktor nakladničke kuće Verbum i mr.sc. Petar Balta, glavni urednik nakladničke kuće Verbum.

Na čovjekovu obzoru postoji sunce koje svijetli zauvijek. Vjerujemo da naši najljepši dani tek dolaze. Tako bi se mogla sažeti bogata, poticajna i nadahnjujuća poruka nove knjige pape Franje Želim ti sreću

Na tragu prethodnih uspješnica Želim ti osmijeh i Želim ti dobar život, nakladnička kuća Verbum objavila je knjigu Želim ti sreću u kojoj nam papa Franjo govori kako je i zašto potraga za srećom zajednička svakome od nas i što se uistinu krije iza te čežnje za srećom i ispunjenjem. 

To je želja za puninom koju je Bog stavio u naša nemirna srca i koja se – sasvim suprotno od odveć „površnih“, „jeftinih“, „uvjetnih“ „jednokratnih“ ponuda, koje nas nužno ostave još praznijima i razočaranijima – istinski može ostvariti samo u onome što nas ispunja u našoj najautentičnijoj i najdubljoj biti.

Želim ti sreću putokaz je pape Franje za sreću svakoga muškarca i žene. Na ovim stranicama Papine riječi – obogaćene odlomcima iz njemu omiljenih knjiga – ocrtavaju konkretan put do istinske sreće, koja ni na koji način ne zanemaruje životne poteškoće, već se suočava s njima i nadilazi ih u vjeri i nadi jer, kako ističe Papa, „nije Bog greškom poželio naše živote. Naprotiv, stvorio nas je jer želi da budemo sretni.“

Donoseći nov pogled na sreću, ova knjiga progovara svačijemu srcu i bit će nadahnuće svima, a ne samo vjernicima. Na samome početku naći ćemo poseban poticaj – 15 koraka prema sreći – a potom i brojne Papine tekstove, kao i odabrane odlomke uglednih spisatelja i velikana, Borgesa, Dantea, Hölderlina, Bensona, sv. Augustina, sv. Franje Asiškoga, Dostojevskoga, sv. Ignacija, Manzonija, Chestertona, Vergilija, Tolkiena i mnogih drugih.

Želim ti sreću putokaz je za autentično samoostvarenje, ali i predivan poklon za sve one kojima želite dobro i ispunjenje u životu.

Hrvatsko izdanje knjige Želim ti sreću u prijevodu Branka Jozića, dostupno je u svim knjižarama Verbum kao i putem web knjižare verbum.hr

Više o njoj možete saznati na linku ovdje.