Nakladnička kuća Verbum u četvrtak 23. studenog na konferenciji za medije predstavila je knjigu 9 tjedna za mir srca. Na konferenciji su sudjelovali dr. sc. Miro Radalj, direktor nakladničke kuće Verbum i Mislav Vušković, koordinator projekata nakladničke kuće Verbum.

Danas je, možda kao nikada prije, postalo teško balansirati između majčinstva, brige za obitelj i svakodnevnog ili profesionalnog života. Uloge majke, supruge, poslovne žene i kućanice u jednoj osobi vrše veliki pritisak i dovode u razne stresne situacije.

Brak i majčinstvo izvor su velike radosti, ali ljubav u svakodnevici nije uvijek jednostavna i ugodna. Tu su preopterećenosti, intenzivni umor, problemi u odnosu s partnerom, osjećaj da žene kao pojedinci nisu dorasle zahtjevima majčinstva. Zatim vikanje, osjećaj krivnje, suze… stvari koje, premda dio života, dovode do toga da mnoge žene dožive majčinski burnout uz posvemašnju emotivnu i duhovnu iscrpljenost.

Upravo tu kao pomoć dolazi knjiga nakladničke kuće Verbum 9 tjedana za mir srca popularne autorice Éline Landon. Riječ je o knjizi koja predlaže i donosi meditativni plan u trajanju od 9 tjedana gdje se za svaki od devet tjedana nalazi poseban biblijski tekst, meditacija i molitva, a svako poglavlje obogaćeno je i svjedočanstvom autorice iz njezina majčinskog života. Teme koje se obrađuju su vrlo životne: iscrpljenost, tjeskoba i životne brige i poteškoće, nutarnja borba i mir srca, prepuštanje ljubavi, Božja radost u nama itd.

Autorica u ovoj knjizi poziva žene i majke da ne oklijevaju i da otvore svoje srce miru koji samo Gospodin može dati. Potičući svoje čitateljice da prigrle ono što jesu i ponovno se rode za radost, Éline Landon u knjizi 9 tjedana za mir srca omogućava da se nadvlada burnout, duhovnu i emocionalnu iscrpljenost, kako i sam podnaslov djela kaže.

Glavna poruka koju autorica ove vrijedne knjige želi prenijeti jest da je svakodnevni život, uza sve svoje brige, poteškoće i probleme, u istinskoj ravnoteži, ako je u njegovom središtu naš odnos s Isusom Kristom.

Knjigu 9 tjedana za mir srca u prijevodu Ivane Šojat možete naći u svim knjižarama Verbum i na web knjižari verbum.hr.

Više o knjizi možete saznati na linku ovdje.

Sponzorirani članak