Iz tiska je u izdanju Franjevačkog medijskog centra „Svjetlo riječi” izišla knjiga „Franciscans Among Their People. A Brief History of the Franciscan Province of Bosna Srebrena”, autora fra Anđelka Baruna. Knjiga je prethodno objavljena na hrvatskom jeziku pod naslovom „Franjevci među svojim pukom. Kratka povijest Bosne Srebrene”, a sada je prevedena na engleski jezik s ciljem da ovaj zapis o bogatoj prošlosti, kulturi i baštini BiH stigne do što većeg broja čitatelja.

Franjevci su u Bosnu i Hercegovinu došli prije više od sedam stoljeća tako da je Franjevačka provincija jedina institucija na ovim prostorima s neprekinutim kontinuitetom djelovanja kroz nekoliko velikih povijesnih epoha. O ovom ustrajnom dugogodišnjem djelovanju franjevaca koje traje i danas, govori knjiga fra Anđelka Baruna pod naslovom „Franjevci među svojim pukom. Kratka povijest Bosne Srebrene”. Knjiga je objavljena 2021. godine u izdanju FMC Svjetlo riječi i privukla je veliku pozornost čitateljske publike, a njena verzija na engleskom jeziku, u prijevodu Ane Papić, objavljena je za sve govornike engleskog jezika koje zanima više o tome kako su franjevci nesebično „krčili” put kulturi i boljitku svih nas.

S obzirom da knjiga predstavlja relevantan izvor zanimljivih povijesnih podataka i zbivanja na našim područjima, objavljena je i verzija na engleskom jeziku kako bi najvažniji povijesni događaji Provincije, ali i Bosne i Hercegovine od dolaska franjevaca pa do danas mogli biti trajno sačuvani i predstavljeni zainteresiranim čitateljima stranih govornih područja.

Knjigu „Franciscans Among Their People. A Brief History of the Franciscan Province of Bosna Srebrena” kao i knjigu na hrvatskom jeziku „Franjevci među svojim pukom. Kratka povijest Bosne Srebrene” možete naručiti pozivom na broj telefona 033 726 200; e-mailom na adresu prodaja@svjetlorijeci.ba; ili na web knjižari Svjetla riječi.