Nakladnička kuća Verbum u četvrtak 8. veljače na konferenciji za medije predstavila je knjigu Isus govori tvome srcu. Na konferenciji su sudjelovali mr.sc. Petar Balta, glavni urednik nakladničke kuće Verbum i  Mislav Vušković, koordinator projekata nakladničke kuće Verbum.

Suvremeni čovjek, jednako ako i ljudi svih epoha ima potrebu za duhovnim ispunjenjem, a jedan od glavnih načina da zađe u svoju nutrinu su molitva i meditacija. Nažalost, čovjeku danas često nedostaje alata i načina da uđe u meditativni i molitveni proces i iskustvo. 

Međutim, tome može priskočiti u pomoć knjiga koju je nakladnička kuća Verbum nedavno objavila. Riječ je o knjizi francuske autorice Gabrielle Bossis Isus govori tvome srcu s 365 poticajnih meditacija. Ova knjiga prikladna je za svakoga, za one koji već dugo grade svoj duhovni život, kao i za one koji su tek na početku duhovnog puta. Jednostavna struktura ove knjige, koja se temelji na svakodnevnim meditacijama, prikladna je i pristupačna svima budući da ne zahtjeva mnogo vremena i predznanja. U ovoj jedinstvenoj knjizi tekstovi su probrani i raspoređeni u 365 kratkih i poticajnih meditacija za svaki dan u godini. Svaka meditacija, za koju nije potrebno više od nekoliko minuta, započinje biblijskim citatom, a na kraju je obogaćena i završnom poticajnom mišlju koja će one koji će ovo djelo čitati i razmatrati voditi u svakodnevnici. I tako tijekom cijele godine.

Gabrielle Bossis, francuska bolničarka i glumica, a kasnije mističarka, bilježila je ove intimne razgovore s Isusom koji su započeli kada je imala šezdesetak godina. 

U ovim tekstovima Isus Krist potiče na jednostavnost, neposrednost i djetinju iskrenost i pouzdanje kroz njegovanje navika svakodnevne molitve i sakramentalnog života. Djelo Isus govori tvome srcu prožeto je osjećajem Kristove ljubavi i želje za bliskim zajedništvom s čovjekom. Njegovo je srce puno ljubavi i čežnje da čovjeku pruži ohrabrenja i životne upute.

Ovi duhovni poticaji oživjet će srce, pomoći će molitvenom životu i produbiti i osnažiti bliskost s Gospodinom svakoga tko ovo vrijedno djelo bude uzeo u ruke.

Knjigu Isus govori tvome srcu, po prvi put dostupnu hrvatskom čitateljstvu, u prijevodu Anđelka Bošnjaka možete naći u svim knjižarama Verbum i na web knjižari verbum.hr

Više o knjizi možete saznati na linku ovdje.