Nakladnička kuća Verbum objavila je novu knjigu intrigantnog naslova – Božanska romansa koja na neponovljiv način progovara o misteriju Božje ljubavi i traženju životnog smisla. Autor knjige je Fulton Sheen, jedan od duhovnih velikana 20. stoljeća, katolički biskup, propovjednik, čovjek koji je u svojim televizijskim propovijedima milijunima gledatelja na jednostavan način otkrivao temelje kršćanske vjere i upućivao ih kako živjeti radostan i ispunjen život.

U ovoj poticajnoj knjizi on na svoj neponovljiv način progovara o božanskoj romansi – ljubavnoj vezi između Boga i čovjeka, istražujući tajnu Božje ljubavi prema nama i otkrivajući nam Boga koji nas toliko ljubi da kreće u potragu za svakim čovjekom: „Da ste jedini čovjek na svijetu, on bi i tada sišao s neba, patio i umro samo za vas. Eto, toliko vas Bog ljubi.“

Sheen polazi od stvaranja svijeta i čovjeka, prvog grijeha i čovjekovog bijega od Boga te pokazuje da je Božja ljubav stalno tražila putove da se do kraja približi čovjeku što se do kraja očitovalo u Utjelovljenju Isusa Krista i otkupljenju po njegovom križu i Uskrsnuću.  Fulton Sheen u knjizi briljantno objašnjava zašto je bila potrebna ta Kristova žrtva, zašto to nije odraz Božje okrutnosti, nego odraz najviše Božje ljubavi prema čovjeku.

Iz te perspektive Božje ljubavi Sheen promatra i ljudski život pomažući svakom čovjeku da na nov i iscjeljujući način pogleda vlastite boli, tuge, osamljenosti i promašaje. Promišljajući o Božjoj potrazi za čovjekom, ali i o čovjekovoj potrazi za Bogom, Sheen čitatelja upućuje i na druga ključna kršćanska otajstva: nutarnji život Presvetoga Trojstva, izlijevanje Duha.

Iako sažeta i jednostavna, Božanska romansa se svojom dubinom nameće kao jedna od temeljenih knjiga o biti kršćanstva i kršćanskih otajstava, koja može i suvremenom čovjeku ponuditi svjež pogled na vjeru i na životni smisao.

Knjiga Božanska romansa u prijevodu Mije Pavića dostupna je u svim knjižarama Verbum kao i putem web knjižare Verbum.hr, a o njoj možete saznati više na linku ovdje.