Razlozi za vjerovanje

Na policama knjižara u nakladi Verbuma pojavila se knjiga koja dubinski preispituje razloge za vjerovanje i koja je odlično štivo za propitivanje vlastitog svjetonazora. Autor je prošao mnoge faze. Bio je prvo ateist, potom kršćanin protestant, a na koncu je pronašao istinu u katolicizmu. Danas je jedan od najpoznatijih katoličkih teologa čije su knjige izuzetno čitane. Radi se o Scottu Hahnu, koji je hrvatskim čitateljima poznat po knjigama “Gozba Jaganjčeva”, “Znakovi života” te “Mali vodič za svakoga – Biblija”.

Ova njegova nova knjiga pod naslovom “Razlozi za vjerovanje” otkriva tajne kršćanskog svjetonazora, ispravlja nesporazume i nudi promišljene i izravne odgovore na uobičajene prigovore katoličkoj vjeri. Na vrlo pristupačan način tumači sadržaj katoličke vjere i razloge da je prihvatimo polazeći od Svetoga pisma, iskustva vlastite borbe i borbe drugih obraćenika, od svakodnevnoga života pa sve do prirodnih znanosti. Hahn pokazuje da razum i objava, naravno i nadnaravno, nisu u suprotnosti jedno s drugim, nego nude komplementarne dokaze da Bog postoji. Međutim, Bog ne samo da postoji; on je netko, on ima osobnost, on je Osoba čije se djelovanje može prepoznati u povijesti. Hahn vodi čitatelje k uvidu da je Bog stvorio svemir s određenom svrhom i da tragove Božjega stvaranja i djelovanja možemo pronaći ne samo u Bibliji nego i u svijetu koji nas okružuje bilo da ga gledamo kroz mikroskop, kroz teleskop ili pak kroz kontaktne leće.

U ovoj zanimljivoj knjizi koja predstavlja uvod u kršćanstvo, ali je ujedno i mnogo više od toga, Hahn navodi razloge za vjerovanje na jasan, uvjerljiv i privlačan način. Stoga će ona biti iznimno korisna svima koji se žele približiti vjeri, dublje je upoznati ili biti u stanju bolje je protumačiti sebi i drugima. Više o knjizi saznajte ovdje.

Bitno.net