Hrvatski vjeroučitelj i nekadašnji suradnik našeg portala, Nikola Kuzmičić, 2017. postao je medijska zvijezda nakon što je 49 500 kuna zarađenih u kvizu “Potjera” darovao u humanitarne svrhe.

Kuzmičić je tada za portal Srednja.hr rekao kako je odluku donio s dvojicom sinova, dodavši: “Ja sam samohrani otac jednog studenta i jednog srednjoškolca, živimo od profesorske plaće i male mirovine što su je sinovi dobili nakon majčine smrti tako da moja obitelj ne živi u izobilju i ne dajemo od svog suviška, ali dajemo ono što nismo ni planirali imati.”

Danas je Kuzmičić dio novoosnovanog Kazališta Credo iz Zagreba koje je nedavno trebalo imati premijeru svoje prve cjelovečernje predstave “Nasljednici”.

Predstava je odgođena zbog trenutne situacije, a umjesto toga Kazalište Credo objavilo je na svom YouTube kanalu svojevrstan hvalospjev majčinstvu, videopredstavu “Kako je ljubav tražila krila”, autorice Ive Noršić. Specifičnost je da se svaki glumac snimio u vlastitom okruženju s dostupnim rekvizitima iz čega je nastao ovaj specifični hibrid.

Nikola tako u predstavi glumi prosjaka iz čega je onda, kao šala, nastala i slika s naslovnice.

Kazalište Credo

“Kazalište Credo nastalo je 2019. godine kao dio udruge Credo koja djeluje u Župi sv. Josipa radnika u Zagrebačkim Gajnicama. Okuplja zaljubljenike u kazalište koji, premda su svi amateri, otprije imaju bogato glumačko iskustvo. Želja nam je kroz kazališne predstave promicati kršćanske vrednote”, poručio je preko maila Nikola Kuzmičić za naš portal, dodavši kako “ljubaznošću župnika Župe sv. Marka Križevčanina” probe imaju u župskoj dvorani.

Planiraju nastupati na matičnoj Sceni FraJ, ali i kroz gostovanja po župama približiti ljudima evanđeosku poruku izrečenu kazališnim jezikom.

Premijeru svoje prve cjelovečernje predstave “Nasljednici”, planirali su za 23. travnja, no odgođena je zbog trenutne pandemije.

“Radi se o tekstu Ive Noršić, koja je ujedno i redateljica, a u kojemu se propitkuje odnos prema materijalnome, promišlja koliko pohlepa utječe na međuljudske odnose i razmišlja o životnim prioritetima. Predstava pršti dinamizmom, britkim humorom, poticajnim dijalozima i nepredvidivim obratima”, poručio je Kuzmičić.

Na dan predviđene premijere, članovi Kazališta Credo prikazali su video koji su snimili svatko u svom domu. U pjesmi „Kako je ljubav tražila krila“, ususret Majčinom danu, donose toplu i nježnu avanturu.

Predstavu možete pogledati ovdje:

Tino Krvavica | Bitno.net