Debora na hebrejskom znači pčela – ona koja se ne vodi nesvrhovitom zauzetošću i zujanjem, već je plemenita u svojoj marljivosti, svrhovita, donosi plod. Ujedno je Debora i ime prve sutkinje i proročice u Starom zavjetu. Drugi dio imena – Jo – skraćenica je imena svetoga Josipa.

Debora Jo Holly – katolički planer

Iako bi većina to možda pročitala kao holy – eng. sveto, eng. holly zapravo je ime biljke – božikovine. Simbolika je božikovine za kršćanstvo ta da njezini listovi predstavljaju Kristovu krunu kojom je bio okrunjen za vrijeme muke, dok crvene bobice predstavljaju kapljice krvi.

Osobitosti su te inačice posebna molitva na početku svakoga mjeseca, duhovni citati katoličkih svetaca i ostalih duhovnih autora, kao i citati iz Svetoga pisma. Također, izdvojen je prostor za korizmene odluke te je svakom mjesecu priloženo poticajno promišljanje koje usmjerava prema Bogu.

Osim planera, koji je za 2019. godinu rasprodan, prije nekoliko mjeseci izdan je i specijalizirani rokovnik za vođenje duhovnoga dnevnika.

Duhovni dnevnik

Katolički duhovni dnevnik sredstvo je u čijim se zapisima svakodnevice ne ostaje na površini vanjskih događaja i vrtnji oko samoga sebe, već se s Bogom želi ići u dubine.

Debora Jo duhovni dnevnik motiviran je ignacijanskom duhovnošću te je ispunjen biblijskim citatima.

Više o planeru i duhovnome dnevniku možete pronaći na službenoj Facebook i Instagram stranici obrta.

Foto: Gloria La Marr

Sponzorirana objava | Debora Jo | Bitno.net