Danas je izašao spot za novu pjesma Kćeri i sinovi koju izvode sestre Halužan, a napisala ju je Romana Bilaver. Tekst i glazba nadahnuti su stihovima iz Matejeva evanđelja: „Ako dakle prinosiš dar na žrtvenik pa se ondje sjetiš da tvoj brat ima nešto protiv tebe, ostavi dar ondje pred žrtvenikom, idi i najprije se izmiri s bratom, a onda dođi i prinesi dar“ (Mt 5, 23-24).

U posljednje se vrijeme sve više otvara mogućnost stvaranja duhovne glazbe s kojom se mladi mogu poistovjetiti – koja je slična svjetovnoj po izričaju, a donosi jasnu kršćansku poruku. Zbog toga ovu pjesmu prati video koji donosi priču o opraštanju prikazanu kroz svađu i pomirenje mladića i djevojke.

Sestre Halužan/Foto: Nova Eva

Odnos dvoje mladih doživljava obrat kada im srce dotiče Kristova milost te oni izlaze iz hladnoće i zamjeranja koje donosi prvi dio videa. Preokret odnosno opraštanje je prikazano kroz obnovljeni odnos dvoje ljudi koji postaju svjesni Kristove prisutnosti bez koje nema slobode u Bogu. Sloboda u Bogu ponovno spaja djevojku i mladića. 

Pjesma i spot proizlaze iz promatranja zajednice vjernika koja se ujedinjena u slobodi i opraštanju zajedno okreće Bogu prije nego ostavi dar pred Božjim žrtvenikom. Poziva na osobno preispitivanje; pojedinci pripremaju svoje duše prije nego pogledaju zajedno u Boga.

Foto: Nova Eva

Često osjećamo prema braći i sestrama u Kristu neprijateljstvo, mržnju. Težinu tih osjećaja teško je nadvladati i oprostiti. No Bog za to ima rješenje – a rješenje je njegova Krv koja briše grijehe učinjene protiv nas – i Bog kaže da oprašta sve kako bismo mi mogli doći pred Njega.

Mladenački spot proizlazi iz osobnog izričaja autorice i ljubavi prema modernoj glazbi i takvom načinu izražavanja. U spotu glume Maja Medvidović i Matko Buvač. Video je režirala Romana Bilaver u suradnji s br. Filipom Vukinom koji u sklopu Nove Eve dugo producira mnoge projekte duhovne glazbe.

Bitno.net