Panamska nadbiskupija predstavila je u ponedjeljak 3. srpnja službenu himnu XXXII. svjetskog dana mladih, koji će se od 22. do 27. siječnja 2019. održati u Panami.

Kako je Marija tematska inspiracija cijeloga SDM-a 2019., tako je Marija i glavna tema himne naslovljene „Evo službenice Gospodnje. Neka mi bude po riječi tvojoj!” (Lk 1,38).

Himnu je predstavio panamski nadbiskup Jose Domingo Ulloa Mendieta riječima: „Oduševljeni smo što ćemo mladim ljudima diljem svijeta pomoći da pjevajući ovu himnu, radosno i spremno prepuste Gospodinu da mijenja njihov život.”

Autor himne SDM-a 2019. u Panami je Abdiel Jimenez. Skladana je u ritmu tipičnom za panamsku kulturu, stihovi se pjevaju na španjolskom jeziku, a refren pjesme identičan je naslovu „Evo službenice Gospodnje…”.

Himna počinje stihovima: „Hodočasnici smo pristigli danas tu/s kontinenata i iz gradova/Gospodinovi misionari želimo biti/Njegovu riječ i poruku pronositi/Biti kao Marija koja je nekoć rekla DA Tvom pozivu/Nebo se veseli i radosno pjeva/sva zemlja slavi Tvoja čudesna djela.”

Nadbiskup Paname izrazio je iznimno zadovoljstvo i čast odlukom pape Franje da se idući Svjetski dan mladih održi u njegovoj nadbiskupiji, ovaj put u siječnju zbog najpovoljnijih klimatskih i vremenskih uvjeta u tom razdoblju u Panami.

IKA | Bitno.net