Magistar teologije Dinko Glavaš autor je pet novih liturgijskih tekstova nastalih u nastojanju revitalizacije skladbi iznimne kvalitete (Bach, Canjuga, Špoljar) čiji su tekstovi postali vremenom liturgijski neprikladni. Uz navedeno, autor donosi i dva novo uglazbljena djela (Bubalo, Rudinski).

To su skladbe:

O, s nama ostaj, Isuse – Tekst skladbe potpisan je pod koral „Ach bleib bei uns Herr Jesu Christ“ J. S. Bacha. Prva je strofa okvirni prijevod korala, a ostale tematiziraju bogoslovne krjeposti. S obzirom na tematiku (susret učenika s Kristom u Emausu), djelo je prikladno za liturgijsko izvođenje u uskrsnom vremenu, ali i kao (po)pričesna pjesma u drugim vremenima liturgijske godine. (notni zapis)

Primi, Bože, darove ljubavi – Pod melodiju pjesme „Ko noć šutiš sveta hostija“ Anzelma Canjuge donosi se tekst nove darovne pjesme koji u potpunosti prati obred priprave darova obnovljenog reda mise. (notni zapis)

Euharistijski zazivi Kristu, Kruhu života − Sugestivna melodija Zlatka Špoljara, tako prikladna ozračju otajstvenoga slavlja, dosada je bila potpisana tekstom Ivana Ev. Šarića čiji sadržaj manje odgovara razumijevanju i potrebama liturgije danas („Našao sam Isusove blage sjene”). Budući da se vrlo rijetko koristi tijekom liturgijskih slavlja, skladba u ovom novom obliku predstavlja obogaćenje repertoaru crkvenih zborova kao pričesna pjesma. (notni zapis)

O, Bože tvoja silna Riječ − Ova je pjesma pisana za manju vjerničku zajednicu, što je uvjetovalo formu. Amaterski je uglazbljena, a harmonizirao ju je vlč. Dejan Bubalo. Prikladna je napose za Nedjelju Božje Riječi. (notni zapis)

Tropirani „Gospodine“ − Tekst zaziva u formi pjesme, nastao iz pastoralnih potreba, posebno je prikladan za dječje zborove. Autor je glazbe vlč. Dejan Bubalo. (notni zapis)

Sve skladbe uvrštene su u notni arhiv Hrvatskoga društva crkvenih glazbenika te su dostupne i na njihovim mrežnim stranicama, izvijestio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.