Poznati američki hip-hop glazbenik Chance the Rappper (pravim imenom Chancelor Jonathan Bennett) objavio je kako je odlučio odgoditi svoju turneju zbog rođenja drugog djeteta jer želi biti s obitelji u njezinim važnim i divnim trenucima.

„Kada mi se rodilo prvo dijete (kći Kensli, op. a.) napravio sam pogrešku i krenuo dva tjedna kasnije na turneju. Zbog toga sam propustio neke od najvažnijih trenutaka u njezinu životu i nisam bio tu za moju ženu kako bih joj pomogao… Ne želim ponoviti tu pogrešku kao otac i kao suprug“, objasnio je 26-godišnji glazbenik na Instagramu napisavši to pod fotografiju s Kensli i novorođenom kćeri Marli.

View this post on Instagram

I thought it over for the past week and I’ve decided to push back my tour. This year has been one of the greatest of my life; Marriage, new baby, first album etc. But with it being so eventful it has also been very strenuous having to divide my time and energy between family and work. When Kensli was born, I went on tour 2 weeks later and missed some of the most important milestones in her life, but more importantly I was absent when her mother needed me the most. At this point as a husband and father of two I realize that I can’t make that mistake again. I need to be as helpful and available as possible to my wife in these early months of raising Kensli and Marli. I apologize because I know how many people were counting on seeing me soon, but I hope you’ll understand and forgive me in time. Tour kicks off Jan. 15th and you can still get tix or your refund if you are unavailable at chanceraps.com & a few of the shows are still being rescheduled as well so stay tuned. I love you guys AND LITERALLY CANT WAIT FOR U TO WITNESS THIS SHOW ???? SIDENOTE: 9/28 CHICAGO AT UNITED CENTER IS STILL ON AS WELL AS “LIFE IS BEAUTIFUL FEST” “IHEART MUSIC FEST” & “MIAMI BEACH POP FEST”! ❤️

A post shared by Chance The Rapper Owbum (@chancetherapper) on

Benett je glazbenik koji je za svoj prethodni uradak (mixtape The Coloring Book) dobio čak tri Grammyja, svoju glazbu opisuje kao „davanje slave Bogu“ i jasno deklarira svoju kršćansku vjeru, a sada je ponudio i novo snažno svjedočanstvo stavljajući obitelj ispred svoje karijere.

U svojoj objavi ispričao se svim svojim slušateljima koji su nestrpljivo čekali promotivnu turneju za njegov novi album „The Big Day“, ali reakcije na njegovu odluku bile su više nego pozitivne, te su mnogi istaknuli kako razumiju njegove razloge.

Priča o ovom glazbeniku i njegovom odnosu prema kršćanstvu više je nego zanimljiva. Benett je rođen u Chicagu, u obitelji iz više srednje klase u kojoj su i otac i majka bili politički aktivni (otac je bio suradnik u administraciji bivšeg predsjednika Baracka Obame). Obitelj nije bila prakticirajuće vjernička, ali malome Jonathanu vjeru je usadila a tko drugi nego njegova baka. Tijekom odrastanja Bennet se od kršćanstva udaljio.

Povratak vjeri dogodio se kada je njegova tadašnja djevojka, a danas supruga Kirsten Corley rodila 2015. njihovu kći sa srčanom manom. Tada je, po vlastitu svjedočenju, puno molio za zdravlje djevojčice. Bio je to početak povratka Isusu Kristu, što se odrazilo i na temama na njegovom nagradama ovjenčanom uradku The Coloring Book (na kojemu, treba napomenuti, ipak ne nedostaje psovki).

U međuvremenu se oženio Kirsten (nakon krize u odnosu koja je u jednom trenutku prijetila raspadom veze) u kršćanskom obredu. Progovorio je i u javnosti o tome kako su on i zaručnica odlučili biti u celibatu prije vjenčanja, te kako mu je to „spasilo život“.

„Njezina odluka da se krsti i da živimo u celibatu prije vjenčanja, njezina posvećenost i ta snaga koju je crpila iz nje natjerala me je pitati se odakle ja crpim svoju snagu“, rekao je svojedobno.

Sada je za The Faith Wire progovorio i o tome kako je njihovo kršćansko vjenčanje ostavilo snažan dojam i na njegove prijatelje koji su mu nazočili, a nisu u vjeri.

View this post on Instagram

Happy Birthday to the Queen.

A post shared by Chance The Rapper Owbum (@chancetherapper) on

“Željeli smo da naš brak bude posvećen Bogu i tako smo sve zamislili… Kasnije su mi se javljali ljudi i govorili kako su se na našem vjenčanju osjećali kao da Bog postoji. Velika stvar za čuti“, rekao je.

Njegovo svjedočanstvo ima i dodatnu težinu jer Bennett dolazi iz prilično sekulariziranog okruženja – afroameričke obitelji iz srednje klase povezane s „progresivističkim“ političkim i društvenim tendencijama.

Sam Bennett je aktivan više društveno nego politički i tijekom svoje karijere posvetio je svoje vrijeme i slavu brojnim socijalnim programima i borbi protiv nasilja i delikvencije u svom rodnom Chicagu.

Također, njegova odluka da svoju karijeru stavi u drugi plan zbog obitelji nije toliko iznenađujuća kada se zna da je riječ o glazbeniku koji je odlučio svoj glazbeni put koncipirati na način drugačiji od onoga koji diktira glazbena industrija. The Big Day, njegov četvrti uradak čija je promocija sada odgođena za siječanj iduće godine, prvi je njegov studijski rad za diskografsku kuću. Prethodna izdanja bila su „mixtapes“, što znači da je su bila objavljena kao neovisno izdanje nad kojim je imao punu kontrolu.

Goran Andrijanić | Bitno.net