U ponedjeljak 9. prosinca počela je online prodaja ulaznica za veliki slavljenički duhovni koncert humanitarnog karaktera pod nazivom “Rijeka milosti” koji će se održati 7. veljače 2020. godine u Centru Zamet u Rijeci. Sav prikupljeni prihod bit će doniran Domu za osobe s demencijom. Tim povodom u Informativnom centru Grada Rijeke održana je konferencija za novinare na kojoj su o projektu govorili ravnateljica Doma za osobe s demencijom s. Mirjam Jerković i povjerenik za mlade Riječke nadbiskupije vlč. Josip Pende.

Početkom prosinca Dom za osobe s demencijom primio je prvih pet korisnika. Kapacitet Doma puno je veći i iznosi 18 mjesta u stacionarnom dijelu te 15 mjesta dnevnog boravka. Organizacijske opreznosti prilikom formiranja nove ustanove, kao i financijski izazovi razlozi su malog broja korisnika koji su mogli biti primljeni u stacionar, poručila je ravnateljica Doma s. Mirjam Jerković. “Nedostaje nam opreme kojom bismo opremili ostatak ustanove potrebnih za 18 mjesta u stacionaru. Kolika je potreba govori činjenica da na području Primorsko-goranske županije ima oko 4000 oboljelih od demencije. Naravno, ne trebaju svi dom, ali mnogi od njih trebaju ili su smješteni u ustanovama koje im ne mogu pružiti odgovarajuću skrb. U samo nekoliko dana od otvorenja Doma za osobe s demencijom zaprimili smo preko stotinu poziva”, poručila je s. Mirjam Jerković.

“Rijeka milosti” prvi put se razlila gradom na Rječini u veljači ove godine i tada se prikupilo oko 50 tisuća kuna za Kuću utočišta.

Povjerenik za mlade Riječke nadbiskupije vlč. Josip Pende ističe da je nakana ovog koncerta dvostruka: duhovna, odnosno slavljenje Gospodina i humanitarna. Obje spadaju u narav same Crkve – ljubav prema Bogu i i bližnjemu i to nastojimo i mi nasljedovati, rekao je vlč. Pende. Na koncertu koji će se održati 7. veljače 2020. godine nastupit će: Alan Hržica, Amorose, Ivan Seletković, Petar Buljan (Božja pobjeda), Sestre Palić, Vanessa Mioč i Zbor mladih Riječke nadbiskupije. Ulaznice po cijeni 50 i 60 kuna mogu se kupiti na portalu www.ulaznice.hr. U siječnju će se ulaznice moći kupiti i u župnim uredima Riječke nadbiskupije. Djeca do 10 godina kao i osobe s invaliditetom imaju besplatan ulaz.

Vlč. Pende zahvalio je Gradu Rijeci koji je za ovu potrebu organizatoru, Uredu za mlade Riječke nadbiskupije, ustupio dvoranu na korištenje.

Kako je to izgledalo prošle godine pogledajte OVDJE.

IKA | Bitno.net