VELIKI FESTIVAL DUHOVNE GLAZBE

Otvorene prijave za Uskrs fest 2019.

Prijavite se na Uskrs fest!

Foto: Uskrs fest

U emisiji Sacro ritam Hrvatskoga katoličkog radija u četvrtak 22. studenoga Marija Husar Rimac, umjetnička direktorica Uskrs festa, otvorila je natječaj za Uskrs fest 2019. Jubilarno izdanje Festivala kojim će se obilježiti i 40 godina Uskrs festa održat će se na Bijelu nedjelju, 28. travnja 2019. u KD Vatroslav Lisinski u Zagrebu.

U tu svrhu Organizacijski odbor Uskrs festa raspisao je natječaj za prijem novih skladbi. Prijava za natječaj Uskrs festa 2019. mora sadržavati: novu, neobjavljenu, niti javno izvedenu skladbu, ne dulje od 4 minute; oglednu demo snimku pjesme u mp3 formatu s rezolucijom od najmanje 256 kbps; tekst pjesme u Word formatu s potpisanim autorima teksta, glazbe i aranžmana; kraću biografiju izvođača sa svim potrebnim podacima (adresa, telefon, e-mail, web, Facebook i Twiter profill i sl.); uz prijavu treba navesti župu ili zajednicu u kojoj se djeluje te dostaviti potvrdu župnika ili voditelja.

Natječaj je otvoren do 14. siječnja 2019. godine a prijave se dostavljaju isključivo elektroničkom poštom na adresu: uskrsfest.hbk@gmail.com. Rezultati natječaja bit će objavljeni u četvrtak 7. veljače u emisiji Sacro ritam Hrvatskoga katoličkog radija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glazbeni stil skladbi za natječaj nije definiran, dakle mogu biti svih glazbenih smjerova, posebice onih danas prisutnijih na glazbenoj sceni. Tekst pjesme treba biti prožet nadom i radošću Kristova uskrsnuća. Skladbe poslane na natječaj mogu imati i definiran aranžman ali on nije uvjet niti presudan za odabir skladbe. Za finalne arnažmane skladbi kao i njihovu instrumentalnu izvedbu na Festivalu brine Organizacijski odbor Uskrs festa 2019.

Organizacijski odbor, u suradnji s autorima, zadržava pravo korekcije teksta i aranžmana ako to bude potrebno. Sve izvođače na Uskrs festu pratit će Festivalski orkestar, a prateće vokale svaki izvođač dovodi sa sobom. Za sve potrebne informacija o natječaju, organizaciji i realizaciji ovog jubilarnog izdanja Uskrs festa (1979. – 2019.) obratiti se na email: uskrsfest.hbk@gmail.com ili na Facebook profilu festivala te web stranici.

Organizatori Uskrs festa su: Odbor HBK za mlade i Hrvatski katolički radio.

Organizacijski odbor čine: Marija Husar Rimac umjetnički direktor, Slavko Nedić izvršni direktor, te dr. don Mihael Mišo Prović, generalni direktor Uskrs festa.

Pjesme s ovogodišnjega Uskrs festa 2018. nalaze se na poveznici ovdje

IKA | Bitno.net


Objavljeno: 23. studenoga 2018.

Možda vam se svidi