Jedna od najpoznatijih svjetskih pjevačica i istinska diva Mariah Carey odbacila je titulu “Kraljice Božića” rekavši kako ona pripada Djevici Mariji.

Nadimak je inače dobila zbog svoje megapopularne pjesme ‘All I Want for Christmas is You” koja je od 1994. (zlobnici bi rekli nažalost) postala neizostavan dio božićnih blagdana.

U nedavnom emitiranom podcastu BBC-a The Zoe Ball Breakfast Show tom ju je titulom oslovila i voditeljica Zoe Ball, poručivši u uvodu: “Ne mogu niti izreći koliko sam uzbuđena jer nam u emisiji gostuje ‘Kraljica Božića.”

Mariah Carey odmah je reagirala.

“Mogu li samo reći da tu titulu ili nadimak nisam izmislila ja, već drugi”, poručila je pjevačica, dodavši kako se ne smatra “Kraljicom Božića”.

“Ja sam netko tko voli Božić i dogodilo se da sam blagoslovljena time što sam napisala ‘All I Want for Christmas is You” i druge božićne pjesme. I budimo iskreni, svačija vjera je takva kakva jest, ali za mene, Marija je Kraljica Božića.”

Njezinu izjavu inače možete poslušati OVDJE (od 4:31 nadalje).

Dodajmo za kraj kako se Mariah Carey deklarira kao pripadnica Episkopalne Crkve, koja nosi neslavnu titulu jedne od najliberalnijih i najprogresivnijih kršćanskih denominacija u svijetu.

Stavovi pjevačice pritom nisu uvijek u skladu s kršćanskim naukom, ali ovdje je, svakako, u pravu.