Harpa Dei, vokalni sastav čije izvedbe sakralne glazbe na YouTubeu prate milijuni ljudi, nastupit će ovog došašća u Zagrebu.

Koncert će održati u crkvi sv. Blaža 7. prosinca 2023. u 20 sati, a ulaz je besplatan.

O ‘Harpa Dei’

Zbor Harpa Dei četveročlani je sastav koji čine tri sestre i brat: Nikolai, Lucia, Marie-Elisée i Mirjana Gerstner. Rođeni u Njemačkoj, odrasli su u Ekvadoru, u Južnoj Americi.

Njihov zajednički duhovni temelj je dugogodišnja formacija stečena u katoličkoj redovničkoj zajednici.

Od 2011. godine, kao dio mirovne inicijative, pozvani su na evangelizaciju kroz sakralnu glazbu. U tom smislu Harpa Dei nastoji prikupiti najljepše pjesme iz različitih tradicija, kako bi slavili Boga. Istovremeno, ljudima žele prenijeti Gospodinovu ljepotu koja tako očito sjaji u sakralnoj glazbi.

Od tada ih je njihova misija odvela u mnoge zemlje svijeta, uključujući Meksiko, Izrael, Njemačku, Rusiju, Ekvador, Litvu, Sjedinjene Države i tako dalje.

Harpa Dei se nada kako će moći pridonijeti oporavku i stvaranju osjetljivosti prema glazbenoj tradiciji sveopće Crkve, koja, prema riječima II. vatikanskog koncila, “predstavlja blago neprocjenjive vrijednosti, koje se između ostalih izraza umjetnosti ističe”. (Konstitucija Sacrosanctum Concilium, 112).