Samo Gospodin može nekada izgubljenog dečka, koji je u svojim dvadesetima morao proći mukotrpno razdoblje traženja, pretvoriti u vojnika koji s gitarom u rukama svjedoči o snazi Božje ljubavi. Od posljednjeg koncerta Alana Hržice u Tvornici, pred njegovom zagrebačkom publikom, prošle su dvije godine. Jedan od trenutno najboljih izvođača duhovne glazbe u Hrvatskoj u međuvremenu je sa svojim vrhunskim bendom prošao pedesetak gradova diljem Hrvatske i BiH. Kako je nedavno izjavio za Bitno.net, Hržica je shvatio kako je njegov poziv izvoditi isključivo duhovnu glazbu. Jučer je u prepunoj zagrebačkoj Tvornici Kulture održao svoj drugi solistički koncert.

„Dečko iz kvarta s gitarom“, kako samog sebe često naziva, sa svojim sjajnim bendom kojeg čine vrhunski glazbenici malo koga je ostavio ravnodušnim. Bila je to vrhunska svirka i atmosfera nakon koje duhovnu glazbu nitko više neće moći ni u šali nazvati dosadnom i konzervativnom. Tijekom koncerta publika je u jedan glas s Alanom pjevala njegove hitove „Dijete ponizno“, „Gledaj on te gleda“, „Čovjek sam grešan“ i druge s posljednjeg albuma „Nova stvorenja“. Cjelokupnu čudesnu atmosferu u Tvornici dodatno su upotpunili sjajni gosti iznenađenja, Ana Rucner s kojom je izveo dvije pjesme, te Marija Husar Rimac, Marko Kutlić i Tamara Perc. Mnogi prisutni su nakon večeri slavljenja međusobno komentirali kako se osjećaju kao da su ujedno bili i na duhovnoj obnovi. Na kraju spektakularnog događanja završnu meditaciju održao je pater Sebastian Šujević.

Alan je u posljednje dvije godine u Hrvatskoj i izvan nje imao više od 50 koncerata duhovne glazbe. Na svim nastupima redovito ga prati njegov sjajan bend koji čine glazbenici Marijo Bilić, Goran Kovačić, Stjepan Habunek, Mario Klarić i Andrej Grozdanov. Djelić atmosfere donosimo u poveznicama poveznica_1 & poveznica_2.

Bitno.net