Iako se brojem posjetitelja svih dobnih skupina ali i kvalitetom produkcije ovakvog događaja, koncert Alana Hržice uz goste, može usporediti s nekim od najpopularnijih koncerata uopće u Slavoniji, radi se o događaju u kojem su u glavnom planu zajednička molitva, duhovne pjesme, te mnogo plesa, slavljenja, uz brojne poruke ljubavi, zajedništva i prijateljstva.

Alan Hržica već je dobro poznati izvođač duhovne glazbe u Hrvatskoj, ali i šire, koji je svoju uzlaznu glazbenu karijeru preusmjerio u duhovnu glazbu i nastupe, često okupljajući tisuće ljudi oko sebe, ali i brojna poznata imena hrvatske glazbene scene koja mu se također pridružuju u izvođenju duhovnog žanra i molitvi.

– Pročitajte više: Alan Hržica uoči nastupa u Osijeku i Splitu: Želimo da naši koncerti budu kao duhovne obnove, da ljudima ožive srca

Ovaj put u Osijeku, predgrupa su mu bile čak dvije molitvene skupine Dom molitve Slavonski Brod, te osječka Molitvena zajednica Svete Obitelji, koja je zajedno uz Molitvenu zajednicu Srce Isusovo iz Zagreba u kojoj djeluje i sam Alan,  ovime počela obilježavati i prvo desetljeće djelovanja. Govornici koji su vodili nagovore i predvodili molitve za vrijeme susreta bili su Ivan Džanko i pater Sebastian Šujević.

Duhovna glazba zadnjih godina sve je popularnija, a tome je i dokaz ovakva posjećenost osječkog koncerta, gdje su tisuće zajednički pljeskale i u glas pjevale neke od najpoznatijih duhovnih pjesama modernijih aranžmana, ali i pjesme s novog albuma Alana Hržice, uz druge duhovne klasike. Ono što čini ovaj žanr sve popularnijim je i visoko podignuta kvaliteta organizacije ovakvog događaja, koji je okupio brojne volontere međutim prije svega i iskusne i nagrađivane glazbenike u pratećem bendu.

Ističući kako je ovo susret i kako će na ovom koncertu doživjeti nešto drukčije nego na drugim okupljanjima, Hržica je sa svojim timom uspio glazbom i raznim vjerski nadahnutim porukama ohrabrenja užariti osječku dvoranu, a svoju turneju po Hrvatskoj nastavlja koncertom u Splitu za tjedan dana.