U emisiji Sacro ritam Hrvatskoga katoličkog radija u četvrtak 14. veljače vlč. Mihael Prović, generalni direktor Uskrs festa, objavio je popis skladbi koje će biti izvedene na Uskrs festu 2019., prenosi IKA.

Jubilarno izdanje Festivala kojim će se obilježiti i 40 godina Uskrs festa održat će se na Bijelu nedjelju, 28. travnja 2019. u KD Vatroslav Lisinski u Zagrebu.

Na ovogodišnji natječaj pristigle su 44 prijave, od kojih je ocjenjivački sud na čelu s umjetničkom ravnateljicom Marijom Husar Rimac odabrao 16 skladbi.

  1. Magdalena Tomić-Mijatović – Trag
  2. Zbor Anima Una – Tišina
  3. Zbor Mihovil – Tvoja prisutnost
  4. Stjepo Gleđ Markos – Nebo ljubavi
  5. Fra Marin Karačić – Poziv
  6. Matea Horvat – Nada
  7. Davor Terzić – Neka te Bog blagoslovi
  8. Maja Tadić – Nadu daj mi Ti
  9. Ben(d) Sirah – Ne živimo sebi
  10. Oton – Uskrs u srcu
  11. Antonio Tkalec – Daj nam snage
  12. Veritas Aeterna – Hvali dušo moja, Gospodina
  13. grupa RiM – Novi život
  14. Čedo Antolić i zbor Hrid – Hvala Ti Kriste
  15. grupa Kefa – Polja ljubavi
  16. VIS Otkrivenje (Mostar) – Hvala Ti

Na Uskrs festu 2019. od 16 izvođača po dva dolaze iz Splita: Veritas aeterna i Mihovil, iz Rijeke: Magdalena Tomić-Mijatović i Maja Tadić te dva iz Bosne i Hercegovine: fra Marin Karačić iz Posušja i VIS Otkrivenja iz Mostara. Po jedan izvođač dolazi iz Dubrovnika – Stjepo Gleđ Markos, iz Pule – Oton, Rovinja – Davor Terzić te iz Varaždina – Antonio Tkalec. Iz Zagreba na ovogodišnjem Uskrs festu nastupa šestero izvođača i to: Ben(d) Sirah, Čedo Antolić i zbor Hrid, Matea Horvat, grupa RiM i Kefa te zbor Anima una). Od svih izvođača samo su dvoje debitanti na ovogodišnjem Uskrs festu: Stjepo Gleđ Markos iz Dubrovnika te VIS Otkrivenje iz Mostara.

Za sve potrebne informacije o organizaciji i realizaciji ovog jubilarnog izdanja Uskrs festa (1979. – 2019.) obratiti se na email: uskrsfest.hbk@gmail.com ili na Facebook profilu festivala te mrežnoj stranici ovdje. Organizatori Uskrs festa su Odbor HBK za mlade i Hrvatski katolički radio.

Pjesme s Uskrs festa 2018. nalaze se na poveznici ovdje.

IKA | Bitno.net