PJESME S PORUKOM

Ekipa Bitno.net-a gostovala u emisiji Hrvatskog katoličkog radija Sacro ritam: predstavili su 10 pjesama s Porukom

Zajedničkom inicijativom novinara portala Bitno.net i Hrvatskog katoličkog radija, u emisiji Sacro ritam u četvrtak 29. studenog je predstavljeno 10 odabranih hrvatskih pjesama s Porukom. Pjesme su birali i komentirali Toni Matošin, Tino Krvavica i Goran Andrijanić s portala Bitno.net te Slavko Nedić s Hrvatskog katoličkog radija

Foto: Sacro ritam/Facebook

Novinari su ponudili svoj izbor deset pjesama hrvatske pop i rock glazbe u kojima se osjeti utjecaj kršćanske duhovnosti na njezine autore i teme koje su odabrali. Odnos hrvatske popularne glazbe i katoličke duhovnosti, shvaćene i u smislu žive vjere i u smislu kulturološkog utjecaja, kompleksna je tema. Lista je subjektivan odabir i nema za cilj definitivno vrednovanje duhovnih pjesma koje izvode “svjetovni” izvođači.

Toni Matošin je odabrao: Put ka sreći Gorana Barea, Meni je poslao Bog Carle Belovari te Gibonnijevu pjesmu Hodaj.

Tino Krvavica je odabrao skladbe: Molitva Parnog valjka te Izliči me Tedija Spalata, a Goran Andrijanić skladbe: Ti zračiš zrake kroz zrake Jure Stublića i grupe Film te Dođi sada Gospode Prljavog Kazališta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slavko Nedić je pisao o skladbama Marija Majka koju je za sastav Žeteoce napisao Arsen Dedić, Pred tvojim vratima koju je za Olivera Dragojevića napisao Jure Stanić te pjesmu Put u raj Marka Perković Thompsona koju su slušatelji emisije Sacro ritam te posjetitelji Facebook stranice emisije odabrali za pjesmu tjedna.

Tekst o 10 odabranih pjesama s Porukom možete pročitati OVDJE.

Emisiju možete poslušati OVDJE.

Bitno.net


Dragi čitatelji, ovisimo o vama i računamo na vas i vašu pomoć! Podržite naše djelovanje članstvom u Klubu prijatelja! Doznajte više na ovom linku!

 

Objavljeno: 30. studenoga 2018.

Možda vam se svidi