Nakon što su na koncertu Progledaj srcem na Maksimiru oduševile gotovo 50 000 okupljenih suradnjom na pjesmi Šlom Leh Mariam, poznata lica svjetovne i duhovne glazbene scene – sestre Ivana i Marija Husar te Djordjija, Kornelija, Elizabeta i Mihaela Palić – odlučile su snimiti božićnu pjesmu “Došao je Kralj”.

Želja za suradnjom, rekla nam je Kornelija Palić Papafava, nastala je nakon višegodišnje suradnje koja se s vremenom pretvorila i u prijateljstvo.

“Poslovne i privatne okolnosti dovele su do toga da smo se počele češće okupljati na druženjima te moliti zajedno, a sve je obilježio taj zajednički duet na Maksimiru. Nekako u slično vrijeme naš poznati svećenik i autor duhovnih pjesama fra Marin Karačić poslao nam je pjesmu ‘Došao je Kralj’ sa željom da ju snimimo. Brzo smo zaključile kako bi to bila dobra ideja te smo sebi, ali i svim ljudima dobre volje, odlučile na Božić pokloniti jednu istinsku božićnu pjesmu, s porukom koja govori o onome što se doista događa na taj sveti dan”, rekla je Kornelija.

Fra Marin osim teksta potpisuje i glazbu dok je za produkciju i aranžman zaslužan Marko Vojvodić.

Spot je snimljen u studiju Film Factory Zagreb pod autorskom palicom Josipa Ninkovića.

Ukratko, uživajte i sretan vam Božić