Krajem godine Bruno Krajcar, jedan od naših najsvestranijih akademskih glazbenika, skladatelj, kantautor, orguljaš, pijanist, urednik, producent, tekstopisac i etnomuzikolog, predstavio je hvaljeni novi album “Sve će biti dobro”. Bruno Krajcar sada predstavlja treći singl “Tebe žeđa duša moja” na kojem mu se pridružila fantastična Marija Husar Rimac.

Inspiraciju za ovu nježnu i emotivnu pjesmu Krajcar je pronašao u Bibliji:

“Biblijski tekstovi često su bili inspiracija za brojna umjetnička djela, a Knjiga psalama koja se nalazi u sredini Svetog pisma svojevrsni je molitvenik u kojemu nalazite molitve za različita ljudska stanja i osjećaje, od žalosti i tuge pa sve do najveće radosti i zahvalnosti”, ispričao je Krajcar.

Psalam 63 koji je Krajcar uglazbio psalam je mistične ljubavi u kojoj molitva postaje žeđ i glad, jer prožima dušu i tijelo. Uz Krajcarovu glazbu i izvedbu u kojoj mu se pridružila jedna od naših najboljih pjevačica, Marija Husar Rimac, ovaj stari biblijski tekst postaje više nego aktualan u vremenima pandemije i potresa kada u neizvjesnosti spoznajemo svoju ranjivost.

Zanimljiv videouradak djelo je Josipa Pina Ružića i snimljen je na zaboravljenoj, a tako čudesnoj lokaciji na području župe Bale u Istri. Radi se o prostoru kod crkve sv. Petra na stijeni, znanoj i kao Sveti Petar na Tondolonu, gdje zaboravljena crkvica odolijevajući zubu vremena vapi za obnovom.

Pjesma “Tebe žeđa duša moja” savršeno utjelovljuje poruku nade i optimizma koju nosi Krajcarov album “Sve će biti dobro” koji je u kratkom vremenu od objave naišao na odlične reakcije publike i kritike.

Tako ga je u nedavnoj recenziji nahvalio i naš Toni Matošin, napisavši: “‘Sve će biti dobro’ je album koji će vas u najpozitivnijem smislu isprovocirati: učinit će se sladunjavim nakon svega što nas inače zasipa s kajdanki kritičarskih i uredničkih favorita, a onda će vas posramiti što ste se navukli na tu trasu; na koncu će biti beskompromisno svjedočenje, ‘bezobrazno’ u svojoj izravnosti i jednostavnosti u vremenu kad se pod prvim slavi nešto posve drugačije, a pod drugim nešto nedostojno pozornosti. Ukratko, sjajan album baš za ovaj trenutak…”

Slično je ustvrdio i poznati riječki gitarist Andrej Grozdanov: “Tišinom vrijednom kao i nota, zaodjeven pretežno akustičnim instrumentima, od prvog takta odvodi u neki film i postaje soundtrack slušateljevih misli nižući teme iz onog dubokog vjerskog bića koje toliko obilježava Krajcarov život i stvaralaštvo.”

Pjesma “Tebe žeđa duša moja” i album “Sve će biti dobro” dostupni su putem streaming servisa.