U PREDBOŽIĆNOM TERMINU

The Chosen: Treća sezona kultne serije o Isusovu životu uskoro na HRT-u

Sve je jači pritisak Rimljana i vjerskih vođa. Tisuće hodočasnika navalile su na Isusa. Učenici se ne mogu dogovoriti trebaju li se sakriti ili boriti. Njihova zbunjenost još više raste jer se suočavaju s raznim poteškoćama, od bračnih kriza do katastrofalne misije, a Isus im neće odmah ponuditi rješenja...

Bitno.net
Foto: HRT

Foto: HRT

Hrvatska radiotelevizija (HRT) u ponedjeljak 18. prosinca na svom Drugom programu (HRT-HTV2) u terminu od 21:15 sati premijerno prikazuje treću sezonu hvaljene američke serije The Chosen (“Izabrani”).

The Chosen je televizijska serija koja se temelji na životu Isusa Krista, a osmislio ju je, režirao i napisao scenarij američki filmaš Dallas Jenkins. Nakon što je Isus održao najutjecajniju propovijed u povijesti, životi učenika poboljšat će se jer znaju da slijede Mesiju. Skupini se pridružio Juda. Šimun i Eden ponovno su zajedno. Svi su spremni živjeti Isusovo učenje.

No uskoro će se pojaviti problemi. Sve je jači pritisak Rimljana i vjerskih vođa. Tisuće hodočasnika navalile su na Isusa. Učenici se ne mogu dogovoriti trebaju li se sakriti ili boriti. Njihova zbunjenost još više raste jer se suočavaju s raznim poteškoćama, od bračnih kriza do katastrofalne misije, a Isus im neće odmah ponuditi rješenja. Situacija će kulminirati kada će Isusa i učenike u opasnome kraju okružiti više od 5000 ljudi. Napetosti rastu, ponestaje im hrane. A onda će se pojaviti maleni dječak s pet kruhova i dvije ribe, stoji u HRT-ovoj najavi.

O popularnosti i važnosti serije te njezinu utjecaju među vjernicima već smo više puta pisali.

“Nije više riječ o seriji, nego o pokretu. O jednoj novoj razini ‘eklezijalnosti’ u promišljanju sedme umjetnosti kao platforme za inkulturaciju evanđelja i evangelizaciju kulture”, napisao je za naš portal don Danko Kovačević.

“Vjerojatno najveći razlog popularnosti leži u tome što je ‘Najveća priča ikad’ zapravo ispričana iz perspektive Isusovih učenika, a sam Isus prikazan je u svoj svojoj ljudskosti, ne oduzimajući time ništa od njegovog božanstva”, napisala je pak Lucija Ćorić.

Popularnosti ove serije u Hrvatskoj pridonio je i vrlo čitani roman “Izabrani”, nastao po prvoj sezoni serije, a nedavno ga je objavila nakladnička kuća Verbuum. Više o tom duhovnom bestseleru možete saznati na linku OVDJE.

Objavljeno: 11. prosinca 2023.