Svećenik koji je u noći njezine smrti  bio uz princezu Dianu izjavio je da serija „Kruna“ komercijalne svrhe iskorištava tragične događaje od ranog jutra 31. kolovoza 1997. godine, piše Aleteia. Naime, Produkcija Netflixa najavila je kako bi u šestoj sezoni, koja bi trebala biti objavljena tijekom 2003. godine, trebala biti rekonstruirana tragična nesreća.

Naime, otac Yves-Marie Clochard-Bossuet izjavio je za Daily Mail da je rekonstrukcija tragične nesreće “gruba i sigurno nije potrebna”. Dodao je kako se time ne poštuje sjećanje na princezu, ali i osjećaji njezine obitelji princeze, te da se time, zbog gledanosti, njezinoj djeci i bliskoj rodbini nepotrebno oživljavaju traume.

“Nema potrebe oživljavati događaje te noći. Diana ima djecu, ima brata i sestre, i to utječe na osjećaje cijele njezine obitelji. Svi bi oni mogli biti povrijeđeni rekonstrukcijom ove nesreće”, izjavio je svećenik za Daily Mail.

Inače, otac Yves-Marie, koja je uz princezino tijelo bio više od 10 sati, oglasio se povodom nedavnog snimanja scena za šeste sezone koje se odvijalo u Parizu. Daily Mail je snimanje scena princezine smrti i sprovoda okvalificirao “jezivim”. Izgleda da je Netflix kritike ipak uvažio jer novinari Daily Mail na kraju članka napominju da je Netflix objavio da će se šesta sezona serije baviti uzrocima i posljedicama nesreće, ali da tragičan događaj ipak neće biti prikazan.

Otac Yves-Marie Clochard-Bossuet u vrijeme princezine smrti živio je blizu bolnice Pitié-Salpêtrière u Parizu, a vikendima je volontirao kao bolnički  kapelan. Dana 31. kolovoza 1997. godine, oko 2 sata ujutro, zazvonio mu je telefon. Nazvao ga je bolnički vratar kako bi se raspitao za kontakt anglikanskog pastora. Yves je rekao da nema tu informaciju, pozdravio vratara i prekinuo telefonsku vezu.

Tri minute kasnije telefon je ponovno zazvonio. “Možete li vi doći umjesto anglikanskog svećenika?” upita čovjek. Svećenik mu isprva nije vjerovao, ali naposljetku se ipak uputio prema bolnici. Ubrzo je ušao u prostoriju gdje se nalazilo princezino tijelo i idućih deset sati molio je nad njezinim tijelom.

Nedugo nakon Dijanine smrti svećenik je napisao pismo njezinoj majci koja je bila katolkinja. U njemu je nesretnoj ženi prepričao detalje iz bolnice, rekao joj kako su zdravstveni djelatnici dali sve od sebe kako bi pokušali spasiti princezu i opisao joj kako je molio uz tijelo sve do dolaska princa Charlesa.