Dvojica papa: Uz glumačke zvijezde (Hopkins je osvojio nagradu Oscar, dok je Pryce mlađoj publici poznat iz hit serije ‘Igra prijestolja’), poznata ekipa okupila se i iza kamere.

Dvojica papa

Anthony Hopkins i Jonathan Pryce kao Dvojica papa

Američki internet streaming servis, Netflix, objavio je prije nekoliko dana ‘teaser’ za film ‘Dvojica papa’ u kojem uloge Benedikta XVI. i pape Franje glume Anthony Hopkins i Jonathan Pryce.

‘Teaser’ je objavljen mjesec dana nakon što je prva fotografija sa snimanja ugledala svjetlo dana.

Netflix u promociji ističe kako je film “inspiriran stvarnim događajima”, no, čini se, uz neizbježnu dozu hollywoodske intrige.

“Frustriran smjerom u kojem ide Crkva, kardinal Bergoglio (Pryce) moli dopuštenje od Beneditka (Hopkins) da se umirovi 2012. godine. No, umjesto toga, papa Benedikt poziva svog najžeščeg kritičara i budućeg nasljednika u Rim kako bi mu otkrio tajnu koja će potresti temelje Katoličke Crkve. Iza vatikanskih zidina, započinje borba između tradicije i progresa, krivnje i oprosta, dok se dva potpuno različita čovjeka suočavaju s vlastitom prošlošću kako bi pronašli zajednički temelj i izgradili budućnost za milijardu sljedbenik”, prenio je BBC America službeni opis objavljen uz prvu fotografiju.

Uz glumačke zvijezde (Hopkins je osvojio nagradu Oscar, dok je Pryce mlađoj publici poznat iz hit serije ‘Igra prijestolja’), poznata ekipa okupila se i iza kamere.

Film tako režira Fernando Meirelles (Božji grad) dok je scenarij napisao Anthony McCarten (Bohemian Rhapsody, Prijelomni čas).

‘Dvojica papa’ premijerno je prikazan u subotu, 31. kolovoza, na Telluride Film Festival u Torontu.

Tino Krvavica | Bitno.net