Netflix je objavio prvu fotografiju glumačkih veterana Anthonyja Hopkinsa i Jonathana Prycea koji u novom filmu ‘Dvojica papa’ utjelovljuju Benedikta XVI. i papu Franju.

Netflixov službeni opis uz fotografiju kaže: “Frustriran smjerom u kojem ide Crkva, kardinal Bergoglio (Pryce) moli dopuštenje od Beneditka (Hopkins) da se umirovi 2012. godine. No, umjesto toga, papa Benedict poziva svog najžeščeg kritičara i budućeg nasljednika u Rim kako bi mu otkrio tajnu koja će potresti temelje Katoličke Crkve.”

jonathan pryce

Mnogi su primjetili kako Jonathan Pryce liči na papu Franju

“Iza vatikanskih zidina, započinje borba između tradicije i progresa, krivnje i oprosta, dok se dva potpuno različita čovjeka suočavaju s vlastitom prošlošću kako bi pronašli zajednički temelj i izgradili budućnost za milijardu sljedbenika”, prenosi BBC America.

Netflix tvrdi kako je film “inspiriran” stvarnim događajima, no sudeći prema opisu fotografije, moguće je da će ‘Dvojica papa’ biti začinjen s očekivanom dozom hollywoodske intrige. Na dobro ili na loše.

Uz glumačke zvijezde (Hopkins je osvojio nagradu Oscar, dok je Pryce mlađoj publici poznat iz hit serije ‘Igra prijestolja’), poznata ekipa okupila se i iza kamere.

Ni Anthony Hopkins ne zaostaje u sličnosti s Benediktom XVI.

Film tako režira Fernando Meirelles (Božji grad) dok je scenarij napisao Anthony McCarten (Bohemian Rhapsody, Prijelomni čas).

Film bi svoju premijeru trebao imati na Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu.

Tino Krvavica | Bitno.net