mourinho fatima

Poznati nogometni trener Jose Mourinho posudit će glas liku pape Franje u animiranom filmu o ukazanjima u Fatimi, izvijestile su agencije o zanimljivoj vijesti.

Riječ je o filmu pod imenom “Fe” koji će svjetsku premijeru imati 13. svibnja, 2017., na stotu obljetnicu prvog ukazanja Marije djeci u portugalskom seocetu Fatimi. Portugalska produkcijska kuća Imaginew objavila je kako će nogometni trener posuditi glas Papinu liku na portugalskom, engleskom, španjolskom i talijanskom jeziku.

Rui Pedro Oliveira iz Imaginewa rekao je i kako je trener prihvatio ponudu bez ikakva oklijevanja, a mediji u Portugalu objavili su kako je Vatikan odobrio ovaj angažman.

Portugalac Mourinho, koji je nedavno preuzeo vodstvo legendarnog engleskog kluba Manchester United, svoj će honorar, objavljeno je, donirati za pomoć siromašnoj djeci.

Inače, Mourinhov prvi trenerski posao bio je rad s djecom s Downovim sindromom.

Kako sada prenosi The Catholic Herald, Mourinho je prošle godine u razgovoru s Telegraphom progovorio o svojoj katoličkoj vjeri, te je rekao da se redovito moli, ali da u crkvu ide “samo kada osjeća da treba”.

Bitno.net