Četvrta sezona hit-serije Chosen, koja je osvojila milijune gledatelja svojim prikazom života Isusa Krista, premijerno će u cijelosti biti prikazana u kinima.

Informacija je objavljena na prvoj “The Chosen Insiders Conference”, koja je 14. i 15. listopada u Dallasu okupila više od 3500 fanova serije.

Kako prenosi Catholic News Agency, nova sezona u kinima će se emitirati tijekom veljače iduće godine i to u terminima: 1. veljače (epizode 1-3), 15. veljače (epizode 4-6) i 29. veljače (epizode 7-8).

Povlasticu gledanja serije na velikom platnu dobit će fanovi u SAD-u, Kanadi, diljem Latinske Amerike, Ujedinjenom Kraljevstvu, Poljskoj, Australiji i Novom Zelandu.

Nakon završetka kinodistribucije serija će doći na streaming servise i aplikaciju The Chosen.

Inače, ovo neće biti prvi put da se serija prikazuje u kinima. Prošle godine to je učinjeno s premijerom i finalom treće sezone.

Dallas Jenkins, autor i režiser serije, istaknuo je kako su dosadašnji izleti u kinodistribuciju izazvali velik interes među fanovima serije: “Gledatelji su nam u ogromnom broju rekli da žele još.”

“Nakon što smo pogledali sve epizode četvrte sezone, znali smo da bi fanovima učinili protuuslugu ako bismo im uskratili mogućnost da ih sve pogledaju na velikom platnu s drugim osobama s kojima mogu dijeliti smijeh i suze”, zaključio je Jenkins.

U novoj sezoni najavljene su poznate epizode iz Biblije, poput smaknuća Ivana Krstitelja i scene Marije Magdalene pred praznom grobnicom.

Dodajmo i kako je Chosen najuspješniji televizijski projekt koji se financirao crowdfundingom, tj. financirala ga je publika. Epizode su pogledane preko 600 milijuna puta, a serija ima i milijune fanova na društvenim mrežama. Projekt je postao tako (nenadano) uspješan, da su o njemu, kao fenomenu, pisali i ugledni svjetski mediji.

Ako vam sve navedeno nije dosta da se uključite u gledanje ove hit serije, dodajmo i kako je don Danko Kovačević, filmski kritičar našeg portala, o njoj napisao ove riječi: “Scenarij je rezultat pažljivog promišljanja utemeljenog na posjetima Svetoj Zemlji, molitvi, čitanju Svetog pisma i savjetima katoličkog svećenika (David Guffey), evangeličkog bibličara (Doug Huffman) i mesijanskog rabina (Jason Sobel). Nije više riječ o seriji, nego o pokretu. O jednoj novoj razini ‘eklezijalnosti’ u promišljanju sedme umjetnosti kao platforme za inkulturaciju evanđelja i evangelizaciju kulture. Je li na pomolu nova zora kršćanskog filma, kojoj se tako dugo već nadamo, a ‘Chosen’ njezina prva zraka?”

U nastavku pogledajte trailer četvrte sezone.