1. Horton Hears a Who” („Horton”) – Ova simpatična i duhovita animirano-filmska inačica iznimno popularne knjige Dr. Seussa (pseudonim američkoga pisca Theodora Seussa Geisela, op. prev.) dat će vašoj obitelji nekoliko prilika za smijeh dok promiče bezvremensku ideju da je „osoba osoba, bez obzira na to koliko je malena”. Najbolja stvar u ovome filmu jest to da on ne samo promiče pro-life vrijednosti na zabavan i jednostavan način, nego i pokazuje prelijep primjer opraštanja i otkupljenja.

2. „Angelin Božić” (Angela’s Christmas) – U ovome simpatičnome kratkome božićnome filmu ima previše lijepih trenutaka da bih se moglo izbrojiti, ali bitna stvar u filmu jest to da se u njemu jasno cijeni dar života, i pokazuje se vjera jedne obitelji u Boga.

3.Obitelj Robinson (Meet the Robinsons) – Zabavan film u kojemu je prikazana obitelj koja se formira zahvaljujući ljepoti posvajanja. Ovaj film pomaže poučiti djecu od malih nogu da je posvajanje lijep i moćan način stvaranja ili uvećanja obitelji.

4. Mali šef (The Boss Baby) – Ovome je filmu tema sve što je vezano uz obitelj, i u njemu se lijepo i zabavno izražavaju vrijednosti obitelji i djece (a što je više pro-life od toga?).

5. Kako je Gru ukrao Mjesec” (Despicable Me) – Može vam se učiniti da ovaj film nema veze s pro-life pitanjima, ali radi se o još jednome primjeru ljepote posvajanja i ljubavi koja se javlja s roditeljstvom, i čovjeku mijenja život.

6. Rode (Storks) – U ovome se zabavnome i pustolovnome filmu pokazuje koliko roditelji cijene život djeteta, i koliko su voljni žrtvovati se za njega.

7. Zvuk srca (August Rush) – U ovome se filmu radi o obitelji koja se morala razdvojiti kada je mlada majka neočekivano zatrudnjela, i pokazuje se moć povezanosti koja se stvori između roditelja i njihove djece.

8. Mjesto tišine (A Quiet Place) Iznimno napet film, u kojemu se pripovijeda priča o obitelji koja se bori preživjeti u svijetu nakon invazije izvanzemaljaca. Sve bliže rođenje njihova nerođenoga djeteta predstavlja ozbiljne rizike za njihovu obitelj, ali oni su ustrajni u tome da pronađu način kako da obitelj ostane na sigurnome – pa čak i nerođeno dijete.

9. Neplanirano” (Unplanned) – Ovaj se film temelji na stvarnim životnim iskustvima Abby Johnson, nekadašnje djelatnice klinike za pobačaje. Pripovijeda se Abbyjina priča dok ona počinje shvaćati užase toga što pobačaj uistinu jest.

10. Djeca čovječanstva (Children of Men) – U ovome je filmu prikazana mračna budućnost, u kojoj civilizacija propada jer žene više ne zatrudnjuju. Kada se otkrije mladu ženu koja je zatrudnjela, pokušaji da se sačuva od opasnosti i nju i dijete vode do opasnosti i žrtve za sve koji imaju veze s tim zbivanjima, i prikazuje se vrijednost nerođenoga ljudskoga života.

Koje biste filmove vi dodali na ovaj popis?

*Molimo, budite svjesni da svi ovi filmovi, iako se bave pro-life temama, mogu uključivati i sadržaje koje vi možda smatrate neprikladnima. Preporučujemo da prije gledanja provjerite sadržaj ovih filmova kako biste svoju obitelj i sebe očuvali od izlaganja sadržajima koje biste mogli procijeniti problematičnima.

Prijevod: Ana Naletilić | Bitno.net

Priređeno prema članku s web-stranice Catholic link. Sva prava pridržana.