Sion je lifestyle brand za (mlade) katolike i one koji će to tek postati. Prvi proizvod u ponudi je Dnevnik molitve za 2021. godinu. Dnevnik se sastoji od 424 stranice u boji, od čega je po jedna stranica za svaki dan u godini. Svaka stranica sadrži rubrike za upisivanje zahvala, posebnih nakana, nadahnuća, razmatranja i ispita savjesti te upute za čitanje Svetog pisma. Osim toga, Dnevnik molitve sadrži 23 motivirajuća citata svetaca, poučne stranice o određenim blagdanima i svetkovinama, upute za molitvu krunice te mjesečni kalendar na početku svakog mjeseca.

Dnevnik je zamišljen tako da ga korisnici svakodnevno ispunjavaju te čitaju čitanja predviđena za pojedini dan te tako rade na kvalitetnijem življenju duhovnog života, boljem razumijevanju vjere i upoznavanju samih sebe.

Foto: Mons Sionis

Idejna začetnica ovog projekta je Asja Pavlović, majka i komunikologinja iz Rijeke:

Višegodišnje bavljenje marketingom i prodajom rezultiralo je u mojoj želji da osnujem vlastiti brend i okušam se u privatnom sektoru, no nisam htjela započeti nešto pod svaku cijenu, željela sam započeti nešto što će dodati vrijednost životu korisnika. Dugo sam sanjala o katoličkom planeru odnosno rokovniku, no nisam imala kristalno jasnu sliku proizvoda sve do famozne 2020. koja je bacila novo svjetlo na mnogošto pa tako i na moju ideju. Kao komunikolog rado proučavam društvene trendove, popularnu kulturu i način razmišljanja mladih, a ove godine je u javnom diskursu, posebice među generacijom milenijalaca neizostavan poticaj na raspravu o mentalnom zdravlju, o radu na sebi, o poboljšanju kvalitete života i vlastitog stava prema svijetu oko sebe i ljudima koji nas okružuju. Mislim da je ovo pozitivan trend i da nas čekaju generacije koje gaje kvalitetnije odnose sa samima sobom od generacija koje nam prethode. No, u svemu tome, rekla bih, nedostaje odnosa s Bogom. Upravo sam ove dvije strane htjela pomiriti u jednom mediju i tako je nastao Dnevnik molitve. Radi se o svojevrsnoj dokumentaciji rada na sebi i na odnosu s Bogom. Korisnici Dnevnika će tako svakodnevno morati biti svjesniji svega onoga na čemu su zahvalni, onoga na čemu bi možda trebali poraditi; zatim koliko je u svijetu (izvan našeg mikrosvijeta) potrebe za molitvom. Osim toga, u Dnevniku se nalaze upute za čitanje Svetog pisma u godini dana, stoga uz Dnevnik neizostavno ide i čitanje Biblije što nas također zbližava s Bogom i otvara nam nove poglede na svijet. Želja mi je da, kako godina odmiče, rubrike za zahvale i molitve budu sve punije, a ispiti savjesti sve oskudniji grijesima. Na kraju godine, kada se korisnik osvrne, imat će jedan kvalitetan, opsežan i osoban zapis vlastitog napretka.

Dnevnik možete nositi sa sobom te zapisivati misli i događaje “na licu mjesta” ili ga pak pustiti da vas dočeka na noćnom ormariću te svakodnevno raditi rezime dana u miru pred spavanje. Ovisi o vašoj dinamici života.

Dnevnik dolazi u dvije boje: ljubičastoj koja označava pokoru i zelenoj koja označava preporod. Dizajn potpisuje duo Devet design iz Slovenije. Dizajn je minimalnistički – iako prožet živim bojama, lišen je suvišnih elemenata. Uvezen je tvrdim koricama te će zasigurno izdržati svakodnevno ispunjavanje.

Web shop: www.sion.hr

Instagram: www.instagram.com/sion.hr

Facebook: www.facebook.com/si0n.hr

* Sponzorirani članak