Ova potresna ispovijest je snažno svjedočanstvo čovjeka koji iz vlastitoga iskustva poručuje da zlodusi postoje, ali i da je Bog taj koji ima konačnu riječ. On također svjedoči  kolika je moć molitve, blagoslova, sakramenata, zaštite anđela i zagovora svetaca te kako da se borimo protiv zla koje je na različite načine prisutno u životima svakoga od nas.

Moje opsjednuce - za web

Nakladna kuća Verbum u svojoj biblioteci Svjedočanstva objavila je novu knjigu, iskrenu ispovijest Francesca Vaiasusa pod nazivom “Moje opsjednuće. Kako sam se oslobodio 27 legija demona” u kojoj on, uz suradnju poznatog novinara Paola Rodarija, progovara o dramatičnom životnom iskustvu vlastite borbe sa zlim duhovima.

Sve do 31. godine svojega života Francesco Vaiasuso nije ni slutio da je opsjednut; sve do susreta sa svećenikom o. Matteom La Gruom, po čijoj se molitvi pokazalo da njegovo tijelo muči sam Sotona i k tome dvadeset i sedam legija demona koji su mu od najranije dobi mučili tijelo, razum i dušu. Od toga trenutka započela je svakodnevna bitka za oslobođenje od zlih duhova koji su neopazice učinili njegov život nepodnošljivim, uništavajući malo-pomalo njega, njegov brak i sve njegove odnose. Tek nakon dugih godina molitve egzorcizma otkrit će se i zašto: uzrok njegovu opsjednuću leži u događaju koji se zbio još dok je bio mali dječak.

Ovo potresno svjedočanstvo donosi osobnu ispovijest čovjeka koji je sam bio opsjednut i koji je, nakon duge i teške bitke, doživio potpuno oslobođenje. Njegov je oblik opsjednuća doista bio izniman: cijelo je vrijeme bio lucidan, svjestan onoga što se događa, nemoćan promatrač dok su mu zlodusi mučili tijelo i dušu. Ova knjiga, koja će potresti sve čitatelje neovisno o njihovu svjetonazoru, predstavlja izravan i neposredan uvid u zastrašujući fenomen đavolskoga opsjednuća. Ona je autentična ispovijest i iznimno snažno svjedočanstvo čovjeka koji iz vlastitoga iskustva poručuje: “Zlodusi postoje.” Ali ova je knjiga i mnogo više od toga – ona poručuje da Bog ima konačnu riječ, da je on uistinu Spasitelj, brižni Otac koji nas ljubi, koji nikada od nas ne odustaje i koji nas nikada ne pušta iz svojih ruku, pa makar mi vjerovali da smo beskrajno daleko od njega. Ona nas također uči kolika je moć molitve, blagoslova, sakramenata, zaštite anđela i zagovora svetaca te kako da se borimo protiv zla koje je na različite načine prisutno u životima svakoga od nas. Stoga Francesco Vaiasuso ovom svojom knjigom šalje snažnu poruku nade koju je lijepo izrekao poznati egzorcist o. Gabriele Amorth: “Đavao može dobiti bitku, ali rat nikada.”

Knjiga “Moje opsjednuće” dostupna je u svim knjižarama Verbum kao i preko web knjižare Verbum.hr, a možete više o njoj saznati na linku ovdje.

Verbum.hr | Bitno.net