Ne treba se bojati, ne dešava se ništa što nije predviđeno, što u Bibliji nije zapisano:

No prije svega toga podignut će na vas ruke i progoniti vas, predavati vas u sinagoge i tamnice. Vući će vas pred kraljeve i upravitelje zbog imena mojega. Zadesit će vas to radi svjedočenjaSvi će vas zamrziti zbog imena mojega. (Lk 21, 12-13.17)

Znajte ponajprije ovo: u posljednje će se dane pojaviti podrugljivi izrugivači; povoditi će se za svojim požudama. (2. Petrova 3,3)

I kad već spominjem citate, davno je Balzac rekao da je interesa mnogo, a istina uvijek samo jedna. Što je, dakle, Istina? Za nas kršćane, katolike, ona se nalazi ispod Gospodinovog križa, izrečena riječju, zapečaćena krvlju. Zapisana u Nauku.

Mnogi su je pokušavali osporiti:Herodi, farizeji, rimski carevi, bezbožne ideologije novijeg datuma… a ona je ipak nekako preživjela. Baš kao što nam je Gospodin i obećao.

U našoj aktualnoj stvarnosti eto doživjesmo da nam se pastire otvoreno naziva lažovima. Malo smo se odvikli od tih fraza , no tko nije kratkog pamćenja, brzo će se , gledajući ministra Jovanovića, sjetiti gusto zadimljenih prostorija , stolova prekrivenih zelenim stolnjacima za kojima sjede i umuju komesari dok ispred njih stoje poredane boce Jamničke, a umovi im konstruiraju parole koje bismo sljedećeg dana čitali u tisku: klerofašisti, kleronacionalisti, neprijatelji naroda, lažljivci… sve  tako poznato. Zaista, lako bismo ga mogli zamisliti za tim stolom – malo drugačijeg odijela i kravate, naočala  debelih stakala optočenih rožnatih okvirima, no, retorika bi bila ista. O tempora, o mores!

I dok se ojađenom, siromašnom, apatičnom i rezigniranom narodu prodaje priča o pranju ruku i zubi, dok većina ljudi s pola uha sluša „istine“ koje im sutradan neće donijeti  kruh na stol, a ti koji im takve  istine serviraju mrtvi hladni sebi povećavaju plaće, kontroliraju medije i slobodu misli i djelovanja, ukidaju emisije, u pozadini cijele te priče odvija se nešto mnogo perfidnije i prljavije: rat za dječje duše. Ni manje, ni više. Kaže stara poslovica: Drvo se savija dok je mlado.

Znali su to dobro oni za zelenim stolovima. Kad bi dijete napunilo sedam, dobilo bi kapu i maramu i polagalo zakletvu. Istovremeno, potajno, polagale su se neke druge zakletve, nikad zaboravljene. Kad bi dijete imalo devet, primilo bi Tijelo Kristovo, kad bi imalo četrnaest, bi pomazano uljem i primilo bi dar Duha Svetoga, kad bi našlo bračnog druga, stalo bi licem prema oltaru, a kad bi zaklopilo oči, dobilo bi i ono svoj križ. Ni režimi, ni moćnici nisu uspjeli to zatrti. To nam je obećala sama Blažena Djevica Marija!

Opet nam to rade: pod krinkom demokracije demokraciju ubijaju, pod krinkom tolerancije toleranciju nemaju, pod krinkom ljudskih prava krše prava na slobodu vjeroispovijesti (sjetimo se samo religije kao opijuma za narod)… a mi? Gdje smo MI u toj priči?

Crkva je prepoznala i shvatila odakle i kamo vjetar puše. Zbila je redove, skupila glave, nakon dugo vremena diše kao jedan. Tako smo ovog Božića u homilijama slušali ne samo kardinala i biskupe, već i redovnike( ja osobno neke po prvi puta, što mi je dodatno pojasnilo važnost situacije u kojoj se nalazimo) kako dižu glas u borbi za dostojanstvo naše djece. Naše budućnosti. Čula sam dosta prigovora i od strane vjernika kako im nije bilo primjereno u božićnoj noći slušati o zdravstvenom odgoju. A ja vas pitam: kad je takav ulog na kocki, nećeš li vikati do neba u trenutku kad su sve kamere i mikrofoni upereni i slušaju ono što imaš reći, nećeš li u ime Novorođenog braniti Istinu za koju je to Djetešce dalo život i prolilo krv? Ne bi li šutnja bila svojevrsna izdaja? Razmislite o tome.

Majka sam desetogodišnjaka koji je još nevino dijete. Ja to znam, jer ga suprug i ja odgajamo odgovorno, kontrolirajući sadržaje modernih tehnologija kojima je izložen, jer još nije vrijeme da njegovo čisto i nevino srce bude uprljano dok još nije došlo vrijeme da sazna ono što će neizbježno saznati.  I ja bih trebala sada pristati da ga sljedeće godine dotaknu prerano, vjerojatno i oštete na neki način, jer seksualiziranje djeteta dok mu hormoni još nisu proradili i dok je još po tom pitanju isti kao i dana kada se rodio, je TEŠKO kršenje mojih roditeljskih prava na odgoj moje djece! Neće ići.

Onoga trena kad vjernici u ovoj državi shvate što se krije u pozadini i što se planira u budućnosti, ni jedna propovijed im neće biti dovoljno glasna. Neće se skanjivati jasno i glasno izreći svoje mišljenje, pa makar im se rugali, makar ih proglašavali ovcama i zatucanima (ne želimo li mi i biti Božje ovčice?), neće se skanjivati javno ispovijedati vjeru u Isusa Krista i Njegov Nauk.

Biti će oni Svjedoci s početka ove priče. Imati će čast i privilegiju dignuti glavu i svjedočiti za križ, baš poput prvih kršćana jer arene i dalje postoje, u biti nikada nisu ni nestale, samo lavovi mijenjaju svoja obličja.

Rekao nam je Gospodin, a citirao blaženi Ivan Pavao II: Ne bojte se!

Ne treba biti malovjeran. U igri su duše naše djece i na nama je svaka moguća ljudska odgovornost da ih zaštitimo.Pročitajte riječi naše Odvjetnice, vjerujte, i ne bojte se!

„Na ovu se Naciju moj Protivnik razbjesnio, donoseći u nju tešku kušnju nasilja i rata. Kolike su patnje morala podnijeti ova moja djeca! Ja sam se zauzela da dobiju veliki dar oslobođenja i mir

Ali sad vas očekuju još veće muke.

Ne boj se malo stado. Ocu Nebeskom se svidjelo dati vam kraljevstvo mog Bezgrješnog Srca.

Ja sam vam se očitovala i vi ste prihvatili, s velikodušnošću moje male djece.

Sada vas mogu povesti, kao nebeska vrtlarica u svjetlom vrtu vaših duša, na put čistoće, ljubavi i svetosti, vježbom svih kreposti koje su mi drage.

Tako vas svaki dan predajem kao žrtve zadovoljštine Božjoj Pravdi kako bi (Bog) mogao izliti na svijet pročišćujuću Milost svog Božanskog milosrđa.

Ne boj se malo stado. Vaša nebeska Majka udijelila vam je dar da se okupite sa svih strana u Njezinu pobjedničku četu.

Došao je čas odlučujuće bitke.

Sotona je već došao do vrhunca svoje moći i sada, također i u Crkvi, dovršit će (svoje djelo), koliko mu za Njeno najbolnije čišćenje.

Časovi, koje ćete proživjeti, spadaju među najvažnije, jer svi događaji koje sam vam prorekla, ispunit će se.

Ne boj se malo stado. Isus vas je okupio u nebeskom pašnjaku svoje božanske Ljubavi.

On vas vodi savršenom ispunjenju Očeve Volje. Isus želi biti od vas proslavljen.

Došao je čas u kojem ćete Isusa savršeno proslaviti.

Vi ste utjeha njegovoj napuštenosti; vi ste duboka radost njegova božanskog Srca.

Ne boj se malo stado. Budite moja mala djeca, koju sam okupila sa svih strana svijeta, za veliku bitku između Boga i Sotone, između sila dobra i sila zla

Gospodin će pobijediti preko Mene, svoje male Sluškinje. Ja ću pobijediti pomoću vas, moja mala djeco.

Ono što se dogodilo u ovoj Naciji postaje znak za sve. Zbog svoje vjernosti Isusu i vašoj nebeskoj Majci, Crkvi i Papi, Sotona je navalio na nju, u pokušaju da je uništi. Imajući na umu ovaj cilj, udružile su se sve sotonske i masonske sile. Međutim, Ja sam sama označila čas njihova poraza.

Tako će biti za čitavo čovječanstvo.

Zato vas pozivam na pouzdanje i nadu.

Ne boj se malo stado. Vama je povjereno poslanje da ostvarite trijumf mog Bezgrješnog Srca u svijetu.”(1996)

Nikolina Nakić