U trećoj epizodi Bitno.net-ova podcasta tema je ‘Mračna povijest Crkve’. Zašto su spaljivane vještice? Kako je inkvizicija tretirala heretike? Jesu li križarski ratovi bili opravdani? Zašto je osuđen Galileo Galilei? Neka su od pitanja na koja nam je odgovore dao profesor s Odsjeka za povijest Filozofskog fakulteta dr. sc. Trpimir Vedriš.

Koliko je u svemu što o ovim temama možemo danas slušati istine, a koliko mita te kako možemo odgovoriti onima koji tvrde da je Crkva najodgovornija za okrutnosti i progone koji su se događali u srednjem vijeku doznajte u večerašnjoj emisiji.

Podcast Bitno.net-a možete pratiti i na našem YouTube kanalu na koji će emisija biti stavljena u utorak ujutro.

Novi serijal svog podcasta Bitno.net ostvaruje u suradnju s Laudato televizijom i u njemu će, svakog drugog ponedjeljka, naš urednik Anto Mikić i novinar Ivo Džeba razgovarati sa svojim gostima o temama iz života Crkve, odnosa vjere i znanosti, kulture i društva. Kroz razgovor s našim gostima donosit ćemo poglede na izazove s kojima se Crkva susreće u suvremenom svijetu i nastojati pomoći gledateljima orijentirati se u aktualnim pitanjima koja su važna za vjernički život.